Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

YSL wordt Saint Laurent Paris

Door Catherine op 01.07.2012

Hedi Slimane heeft wilde plannen voor Yves Saint Laurent & die omvatten onder andere -shock & horror!- een naamsverandering. Naar het alsnog wat onnatuurlijk klinkende Saint Laurent Paris.

Tornen aan 1 van de meest iconische namen uit de modegeschiedenis? Just another day in the life of onzen Hedi.


Yves Saint Laurent AW2012 & Hedi Slimane

Eerder besliste de Franse ontwerper al om zijn resortcollectie enkel aan de internationale inkopers te tonen & zijn grote openingsact dus uit te stellen tot Paris Fashion Week in september 2012.

Dan komen we ein-de-lijk te weten wat de man die Karl Lagerfeld aan het diëten kreeg -zie het Belmodo.tv artikel 10 feiten over Hedi Slimane- allemaal up his sleave heeft zitten.


De wintercollectie van Yves Saint Laurent werd nog getekend door Stefano Pilati

Maar wie een uitnodiging voor het défilé van Yves Saint Laurent verwacht, zal tevergeefs de brievenbus doorzoeken. Die naam is binnenkort namelijk niet meer.

YSL is dead, long live Saint Laurent Paris!

De beslissing lijkt misschien minder bizar als je weet dat het huis oorspronkelijk naar de naam Saint Laurent Rive Gauche luisterde.

Het is volgens Slimane, die ook het oude lettertype weer boven wil halen, een manier om dichter bij de "truth, purity & essence" van het label te komen.


Yves Saint Laurent & Pierre Bergé, Parijs, 1982

Pierre Bergé, levens- & zakenpartner van de overleden Saint Laurent, gaf de nieuwe creatief directeur alvast zijn zegen: "I'm very happy. Anything that makes the house more Saint Laurent is welcome."

En klaarblijkelijk sleutel je beter aan een Parijs modehuis vanuit L.A. Slimane woont in de City of Angels & is niet van plan die om te ruilen voor de Lichtstad. Gelukkig kreeg ook die keuze de steun van Bergé, én van Betty Catroux.

Deze blonde schone was in de sixties it-girl avant la lettre & Yves Saint Laurents grootste muze. Hij noemde haar zijn twin sister & opvolger Tom Ford droeg zelfs zijn 1ste collectie aan haar op.


Yves Saint Laurent & zijn 2 muzes: Betty Catroux & Loulou de la Falaise, Parijs, 1969

Over Slimanes L.A. residence zei Catroux tegen WWD: "It is so clever of him to work in Los Angeles -in peace, away from everything, under the sun."

Onze conclusie? Namen veranderen, designers vergaan, maar het YSL-logo blijft thank god eeuwig bestaan!

Beeld: VogueStyle, NRC, Sichov/SIPA, Getty

page loaded