Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

EXPO: 30 jaar Stone Island

Door Michael op 30.06.2012


Op zoek naar leuke fashion items voor je hubbylover of boyfriend? Check dan gerust het Italiaanse brand Stone Island. Het merk staat voor casual sportswear met vooral jeans met een stonewashed effect en high tech jassen. Voorzien van een coole oldskool patch op de zijarm, is een Stone Island design herkenbaar door zijn techniciteit en innovatief gehalte.

Om z'n 30ste verjaardag te vieren kan je in Firenze terecht voor de verjaardagstentoonstelling Stone Island 30Men's fashion like it should be!Het merk ontstond in 1982 onder de vleugels van de C.P. Company. Stone Island staat gelijk aan gorgeous & nauwkeurig afgewerkte jassen, geïnspireerd op oude militaire vesten of marine outfits. Technologie en verwerking spelen een zeer belangrijke rol in hun productiesproces. High tech & very heritage, we just like!

De tentoonstelling opende ter gelegenheid van de Menswear Tradeshow Pitti UomoThree decades werkte Stone Island ondertussen aan z'n uitmuntende reputatie. Wat startte met Massimo Osti als een fabric research lab in Bologna, groeide uit tot een succesvol label. De expo toont het volledige overzicht aan outerwear jacketsPlace-to-see is het Stazione Leopolda.
Stone Island CEO Carlo Rivetti werkte samen met Simon Foxton & Nick Griffiths om een uitgebreide retrospectieve neer te zetten van het merk. Meer dan 200 fashion pieces zijn te bewonderen. Allemaal gemaakt van hoogtechnologische fabrics, nylon metalen en reflecterende materialen. Liefhebbers van Stone Island kunnen terecht op de Stone Island e-shop of bij Clinic in Hasselt & Antwerpen.
Stone Island 30
t.e.m. zaterdag 7 juli 2012

Stazione Leopolda
Viale Fratelli Rosselli 5
50144 Firenze
Italië

www.stazione-leopolda.com
www.stoneisland.com

Met medewerking van Leonardo Van Dijl. Foto's door Leonardo Van Dijl.

page loaded