Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

Tout est Permis: La Redoute FW2012-2013

Door Karen op 21.06.2012

It's common knowledge dat La Redoute likes to get it on met kletterende namen uit de modewereld. Al sinds 1969 weet de online boetiek grote designers als Yves Saint Laurent, Christian Lacroix, Azzaro & Robert Clergerie te strikken voor exclusieve capsulecollecties. And don't forget about de samenwerkingen met Paule Ka & 'onze' Anthony Vaccarello! Meer weten? Check dan de Belmodo.tv artikels La Redoute doet het met Paule Ka, Aggy + Paule Ka = La Redoute & La Redoute presents SS2012 met 'onze' Anthony Vaccarello

Voor haar FW2012-2013 collectie heeft La Redoute opnieuw heel wat pittigs in store for us. Dit keer duikt de online boetiek in zee met niemand minder dan Vanessa Bruno, Delphine Manivet, Les Prairies de Paris second floor, Madame à Paris & Maison Rabih Kayrouz.

Belmodo.tv trok trok avec beaucoup de plaisir naar Parijs om al deze collecties te ontdekken. 

Athé by Vanessa Bruno

Vanessa Bruno is bij La Redoute vast & zeker niet aan haar proefstuk toe en het 2de seizoen van haar athé-lijn belooft er wederom 1tje te zijn met een heerlijke overdaad aan urban meets boho chic. De ontwerpster does what she does best en dus kunnen we ons dit najaar volop verheugen op gedrapeerde jurken, kortje jasjes & blouses in warme herfsttinten. 

Vanessa Bruno werd in 1967 geboren in Denemarken. Als dochter van een topmodel besloot ze om in haar moeders voetsporen te treden & trok ze naar Canada to hit the runway. Al snel bleek echter dat ze veel liever kleding ontwierp en dus keerde ze terug naar haar moeder in Parijs. Daar richtte ze in 1996 haar eigen label op en 2 jaar later opende ze de deuren van haar very first boetiek. Sindsdien kan ze rekenen op heel wat celebrity fans als Vanessa Paradis & Kate Bosworth en wij snappen volledig waarom. 

Delphine Manivet

Net als Vanessa Bruno ontwierp ook Delphine Manivet eerder al een lijn voor La Redoute. 

De ontwerpster studeerde mode in Parijs en volgde daarna designer cursussen bij Rochas. Tijdens haar zoektocht naar de perfecte bruidjurk, raakte ze geïnspireerd om haar eigen label op te richten met Boheemse, modieuze trouwjurken voor alle leeftijden. Een zeer slimme zet, zo bleek later, en het was dan ook niet verbazend dat Bruno begin dit jaar voor La Redoute de collecties Couture -voor de bruid- en Bohème -voor de bruidsmeisjes- ontwierp. 

Beide lijnen kenden een enorm succes, maar toch besloot Manivet om haar La Redoute collectie voor FW2012-2013 volledig anders aan te pakken. Dit keer geen romantische, witte jurken, maar wel een reeks pittige, sexy en très vrouwelijke black dresses. Van korte, zwierige exemplaren tot classy long ones. Voeg daarbij enkele opmerkelijke details als een grote kraag, een paar bijpassende killer heels & dito handtas -beiden ook van Delphine btw- en je hebt garantie een waanzinnige outfit voor de feestdagen.  

Les Prairies de Paris second floor

Wat je van Laetitia Ivanez, aka de ontwerpster van Les Prairies de Paris second floor, haar collectie voor La Redoute mag verwachten? Nothing less dan enkele symbolische merkstukken tegen een heel aantrekkelijke prijs! Denk aan een stoere jumpsuit, grof gebreide kabeltrui, bordeaux rode jurk met lederen details, camelkleurige jas en een gestreepte, klassieke pantalon. Kortom: een fijne mix van minimalisme & Parijse elegantie

Laetitia kreeg fashion met de paplepel ingegeven. Haar vader ontwierp kleding uit gaas en liet die op ambachtelijke wijze verven & drogen. Samen richtten ze het label Les Prairies de Paris op in -hoe kan het ook anders- Parijs. Laetitia hielp haar vader, maar volgde daarnaast een theatercursus in de hoop om ooit aan de slag te gaan in de cinemawereld. Het lot besliste daar echter anders over want toen haar vader stierf, kwam zij aan het hoofd van het bedrijf te staan. Laetitia voerde enkele veranderingen door maar stond erop dat elke kleur & trend uit haar hometown Marseille behouden bleef. En daar zijn wij niet bepaald rouwig om!

Madame à Paris

Ben je wel te vinden voor een vleugje typische Parijse mode, dan gaat de La Redoute FW2012-2013 collectie van Madame à Paris ongetwijfeld jouw dada zijn: blouses in zijden crêpe, fluwelen jassen, tijdloze moccassins & schattige handtasjes. Hip én elegant, met polka dots all over

Maison Rabih Kayrouz


Ontwerper Rabih Kayrouz ontwierp voor La Redoute een vrolijke, opvallend kleurrijke FW collectie waarbij klassiekers als katoenhemden & tricotjurkjes in een ludiek jasje werden gestoken. Conclusie? Eindeloos combineerbare & heerlijk tijdloze stukken voor jaaaaaaarenlang modeplezier. 

Wetende dat Mister Kayrouz zijn skills verfijnde in de ateliers van Dior en Chanel, mogen we er gerust in zijn dat ook de kwaliteit van de silhouetten meer dan dik ok is! 

Voor de samenwerking heb ik me geamuseerd met het bedenken van een granaatappelprint, het symbool van het huis, uit de vrije hand getekend en aangepast op enkele van deze onuitgebrachte stukken: een jurk en een zijden T-shirt evenals een stoffen (boodschappen)tas. Ik kan haast niet wachten om deze stukken gedragen te zien worden door onze klanten en die van La Redoute... -aldus Rabin Kayrouz-

Neem zeker eens een kijkje op de website van Maison Rabih Kayrouz

De collecties zijn vanaf dinsdag 26 juni 2012 verkrijgbaar via de catalogus of online via de La Redoute website

page loaded