Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

Academieshow 2012 Movement#19 KASK

Door Bieke op 18.06.2012

De internationale modepers windt er geen doekjes om en is de laatste tijd enorm lovend geweest over de Belgische ontwerpers. Dries Van Noten, Ann Demeulemeester, A.F. Vandevorst, Haider Ackerman, Véronique Leroy. 1 voor 1 schone begrippen in de modewereld. Je moet er geniaal én een beetje gek voor zijn.

Maar, hoe zit met de volgende generaties? Wij gingen alvast gluren naar de creaties van studenten aan de modeacademie van Antwerpen, het SASK in Sint-Niklaas en La Cambre in Brussel. Last but not least brengt belmodo.tv verslag uit over de show van de jongelingen die studeren aan het KASK HoGent te Gent. Lees mee, bewonder en kies je favoriet. Debuten en hard labeur in overvloed, maar wie slaagt het best in zijn vuurproef en voor welke jongeling zal de pers in vuur en vlam staan?

Afgelopen vrijdag 15 en zaterdag 16 juni 2012 vond de 19de editie van Movement plaats, de voorstelling van de eindejaarscollecties van de modestudenten. Een ware happening met 4 shows van 1ste tot 3de Bachelor tot de Masters, een tentoonstelling met silhouetten, ontwerpschetsen en modetekeningen in het STAM, een focus op het schoenenatelier en sfeer. Veel sfeer.

Backstage was de spanning te snijden, was er een van-her-naar-der geloop en werd geschminkt en gespeld tegen de sterren op om alles klaar te hebben tegen klokslag 19:00.

Trench coats in jeans at the movies - 1ste Bachelor

De eerste 15 silhouetten die kwamen aandraven waren de afstudeerwerken van de 1ste Bachelor studenten. Het thema? Trench coats in jeans at the movies. Het resultaat? Veel jeans, heel veel jeans, in alle geuren en kleuren en in de meest ondenkbare vormen.

2de Bachelor

Na de 1ste Bachelor scène, was het tijd voor de eindejaarscollecties van de 14 creatieve 2de Bachelors. Een waar spektakel aan creaties gaande van Lines of force door Sandra Demeyer tot eyesdown van Margot Vandenberghe tot TRANSMUTATION van Aliosha Melis en vele andere. Allen met een stevige beat op de achtergrond.


The art of collars & sleeves - 1ste Bachelor

De 2de Bachelor catwalk werd afgewisseld door The art of collars & sleeves, een opdracht van de debutanten. Kortom, geen gewone sjaals maar zoals het hoort te zijn in de modewereld: baanbrekend en absoluut vernieuwend. Wat belmodo.tv alvast is bijgebleven is het kunstwerkje van Flora Blommaert: gebruik gewoon je lief als sjaal.

3de Bachelor

Bij de 3de Bachelor lag de lat ook verdomd hoog. We zagen 10 eindejaarscollecties passeren. Structureel en grafisch. Een mix aan gewaagde materialen en prints. Een ware doorduwing van creatieve ideeën en een hoog niveau van afwerking. Een pluim op de hoed van alle 3de Bachelor jongelingen voor dit knappe werk. Wie de uitschieters waren? Elise Vranckx met Whores horse, Julie Van den Berghe met Fratelli, Nele Berckmans met Into the light en Laurence Leenaert met We a a.aare not the same, fluotinten en houten constructies. Masters

De show werd afgesloten met dé doorbijters en de meest ervaren studenten van Movement#19, de Masters. Ze kennen het klappen van de zweep en voor hen is het vanaf nu strijden om ingesloten te worden in de armen van de modewereld. 7 ontwerpers stelden hun werk van lange adem voor en het niveau was er 1 om U tegen te zeggen. Onze mond viel open bij het zien van de collecties van Hannah Jacobs met Don't smoke in bedGriet Mertens met Can we be part of the plan, Eva Pollet met Once Upon a Time, Els Petrus met BULLY, Joke Joanna Tops met Joe dag hé, bedankt hé,  Klaas Rommelaere met MEGAHELL en Michael von der Crone met Knockin' on heaven's door. Wil je de 7 masters leren kennen en meer weten over hun collectie? Lees dan Kask: Movement#19 sneak peek.
Hannah Jacobs - Don't smoke in bedGriet Mertens - Can we be part of the planEva Pollet - Once Upon a TimeEls Petrus - BULLYJoke Joanna Tops - Joe dag hé, bedankt hé!Klaas Rommelaere - MEGAHELL
Michael von der Crone - Knockin' on heaven's door

Het was een modemix waar wij duimen en vingers bij hebben afgelikt, innemend en inspirerend. Movement#19, een waar genoegen.

page loaded