Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

Les Midinettes à Bruxelles

Door Angelique op 17.06.2012

Na Parijs & London, de 2 fashion cities bij uitstek, wilde Brussel ook wel graag een eigen Café Couture & shop. Een shop kennen we natuurlijk allemaal, maar een Café Couture?

Wel, het concept van een Café Couture klinkt even chique als de naam, maar met een retro touch. Dit is een plaats waar alle fashion addicts kunnen verzamelen om uuuurenlang over de nieuwe modetrends te praten én meteen de daad bij het woord te voegen.

In dit Café krijg je ook de kans om zelf aan de slag te gaan. De meest hippe naaimachines, knopen en draad staan voor je klaar. Een leuk do it yourself idee? No doubt about it! Naaien wordt hier opeens weer helemaal trendy!

Op donderdag 14 juni 2012 vond de officiële opening plaats in hartje Brussel. Aan good vibes was er alvast geen gebrek in deze boetiek: veel volk, veel fashion stuff  en live muziek. Wat wil je nog meer?

Café Couture is eigenlijk 1 ruimte, waar je 4 dingen kan doen. Naast het zelf maken van kleding, kan je er ook rondneuzen in de boetiek, waar je creaties en hebbedingen als accessoires van jonge ontwerpers kan scoren. Een gat in je lievelings bloesje? No fashion panic, want bij Les Midinettes kan je ook terecht voor retouches. Last but not least, kan je ook rustig rondkijken in het atelier, waar je couture en creaties van all over the world kan bewonderen.En wie zijn nu Les Midinettes? This story gaat ver terug in de tijd. Hééééél ver. 92 jaar om exact te zijn! Toen waren Les Midinettes een groep vrouwen die onder het motto " Power to the girls" leefde. Het waren vooral jonge arbeidsters die in de Parijse couture werkten en die opkwamen voor vrouwenrechten. Om hun dag door te komen, kregen ze enkel een klein middagmaal (dinette) om 12:00 (midi). Et voila, Les Midinettes were born!

Natuurlijk zien de Midinettes anno 2012 er iets hipper uit als in de jaren '20. Meet Isabelle Collignon en Mathilde Liègeois, 2 dames met een nodige dosis pit. Zij mogen zich de trotse eigenaars van Les Midinettes noemen. The brunette & the blonde zijn totaal verschillend als je ze naast elkaar ziet staan, maar ze vullen elkaar aan en het resultaat van hun samenwerking mag gezien worden! Good job, ladies!

Wanna go?

Les Midinettes
Ernest Solvaystraat 30
1050 Brussel

Breng ook zeker een bezoekje aan de website van Les Midinettes & discover so much more!

Zin om te kopen, zin om te leren, zin om te ontwerpen? Hier kan je altijd terecht, dus gewoon doen.

Met medewerking van Laura Gauderis.

page loaded