Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

Duik de Chinese nacht in met Anne Zellien

Door Bieke op 15.06.2012

What a girl wants, what a girl needs... euhm af een toe een juweeltje? Zo nu en dan maar...? Duik mee in de herfst/winter 2012 accessoirewereld van juweelontwerpster Anne Zellien.


Campagnebeeld Anne Zellien SS12

Voor haar herfst/winter collectie, Nuits de Chine, liet Anne Zellien zich inspireren door 1 van haar lievelingsboeken: De minnaar uit Noord-China, romantisch leesvoer van Marguerite Duras. Codewoorden als de schoonheid van een onmogelijke liefde, de eenzaamheid en charme van het hoofdpersonage en het decor van Vietnam in de jaren '30 vormen de rode draad doorheen de collectie. En dat is er aan te zien.

Aan de hand van zilver, halfedelstenen, keramiekdruppels en zoetwaterparels probeert creatieveling Anne Zellien de Vietnamese groene rijstvelden en bergketens, de geur van jasmijn en de nachtelijke geluiden weer te geven. Ook de kleuren als zilver, goud, jade- en grasgroen, verbrand oranje, bruin en donkerblauw zetten de kern alleen maar kracht bij.


Ook Pablo Piatti, een Argentijns-Griekse kunstenaar vooral gekend voor zijn natuurlandschappen en utopische afbeeldingen van dieren, schoof bij aan de ontwerptafel. Geslaagd, puur, indrukwekkend mooi en zelfs een beetje magisch. Belmodo.tv wacht met ongeduld af tot Nuits de Chine in de Anne Zellien shop ligt. Tot dan zal het centjes sparen zijn.


Eerder al ging Anne Zellien in zee met La Fille d'O. Lees er alles over in het Belmodo.tv artikel La Fille d'0 meets Anne Zellien.

page loaded