Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

Show Academie Sint-Niklaas 2012

Door Tiany op 12.06.2012

De Academie van Sint-Niklaas is niet zomaar een academie, maar een mode opleiding van niveau voor zij die in feite al werken, maar hun passie voor mode niet onder bedwang kunnen houden.

De opleiding wordt gegeven in avondonderwijs, na de werkuren dus, wat de bewondering alleen nog maar doet toenemen... want  de creaties die we te zien krijgen zijn vaak uitmuntend en bewijzen van harde labeur en een doorgedreven liefde voor mode.

Naar goede traditie wordt in het 1ste jaar gewerkt rond de rok in baalkatoen en het resultaat is altijd very impressive. Verdere creaties omvatten een jas met als thema kunstenaar en dit jaar liet docente Maureen De Clercq haar studenten werken met een overaanbod aan Michelin kaarten, met heel wat ingenieus gevouwen kleedjes als resultaat.

In het 2de jaar wagen de studenten zich aan de creatie van een historisch kostuum en wordt het creatief proces verder gezet met een mini collectie van 4 silhouetten. Dit jaar was ik vooral in de ban van Canan Verstraete. Met 'A line going for a walk' wist ze de aandacht van heel de zaal te trekken... a big bravo that is! 

 

Een collectie van 6 silhouetten en een etnisch kostuum worden van de 3de jaars studenten verwacht en Annelies Demeulenaere was 1 van mijn favorieten. 

Creaties van Katrien Faes 6de specialisatie...

 

Studeren aan de Academie van Sint-Niklaas bestaat uit een opleiding van 4 jaar, je kan uiteraard ook altijd verder studeren en nog 2 extra specialisatie jaren doen. 5 collecties van 8 silhoetten werden voorgesteld en het niveau was uitmuntend met als uitschieters de kleurrijke & detailrijke creaties van Tom Van Der Borght en de schitterende kids collectie van Caroline Bosmans.

Ali Abdulrahim met Revelaius

 

Magali Samoey met Funfair Doll's

 

Steven Van Melkebeke met Damanhur

 

Sylvie Dauwe met Van een droom die niet gedroomd werd

 

 

Caroline Bosmans met Franzzz

 

Tom Van Der Borght met COC

 

 

page loaded