Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

Marlies Dekkers Thinks Pink

Door Karen op 11.06.2012

Dat Marlies Dekkers iets met borsten heeft, moeten we jullie alvast niet meer vertellen. Je kan trouwens al haar boobies verhalen lezen in het Belmodo.tv artikel Marlies Dekkers.

De ontwerpster maakt niet alleen de mooiste lingeriesetjes om onze 2 vriendinnen van alle comfort te voorzien, maar ze draagt even hard haar steentje bij voor het goede doel. De afgelopen jaren heeft Marlies Dekkers zich met haar MOVE campagne voor Think Pink enorm ingezet voor de strijd tegen borstkanker.

Think Pink is een bewustmakingscampagne die mensen meer wil betrekken bij borstkanker. Dit is namelijk de meest voorkomende kanker bij vrouwen en de organisatie wil daarom volop aandacht vragen voor deze ziekte. Dit doet ze via allerlei tools als folders, persberichten, het internet en evenementen. Hiervoor doen ze allerlei acties om geld in te zamelen voor voor- en nazorg van patiënten, informatie en onderzoek.

Ook Marlies Dekkers wilde de organisatie helpen om haar doelstellingen te bereiken en ging het gevecht aan met haar MOVE campagne. Why move? Wel, hoe meer je beweegt, hoe minder kans de ziekte krijgt. Let's do some exercise, girls!

Miss Dekkers heeft hiervoor een speciaal lingeriesetje ontworpen, waarvan een deel van de opbrengsten naar 7 borstkankerstichtingen all over the world gaat. Vrijdag 8 juni 2012 was D-Day, want de lingerie designster overhandigde in hoogst eigen persoon een cheque van maar liefst € 20.109,- aan Think Pink voorzitster, Heidi Vansevenant.


De voorzitser van Think Pink, Heidi Vansevenant en Marlies Dekkers herself met de cheque

De lingerie die dit allemaal mogelijk maakte, heeft een knalroze kleur en natuurlijk mocht ook de typical Delfts blauwe print niet ontbreken. Het roze lintje dat we elke keer in de borstkankermaand oktober zien terugkeren, hangt vrolijk aan de Beha te bengelen. Het setje werd begin oktober 2011 op de markt gebracht.

Buiten dit absolutely fabulous setje heeft Marlies Dekkers ook seminars gegeven tijdens internale bijeenkomsten en zijn er pasavonden georganiseerd voor (ex)borstkankerpatiënten. Op die manier konden ook zij hun ideale beha ontdekken. 1 vraag kwam steeds bij Marlies terug: wanneer ga je eens een speciale prothesebeha ontwerpen?

Zo gezegd, zo gedaan. Marlies stelde enkele maanden geleden trots haar Care Bra voor. 1'tje met een flexibele vorm die enorm veel ondersteuning biedt en bovendien heel aangenaam is om te dragen.

Wat ze nu exact met de opbrengst gaan doen?

De centjes zullen naar een online kenniscentrum gaan, dat we graag willen opstellen. Het is de bedoeling dat iedereen die vragen heeft rond borstkanker hier terecht kan. Allerlei specialisten zullen met veel plezier een antwoord geven op de vragen. -aldus Heidi Vansevenant- 

Great job, Miss Dekkers!

Met medewerking van Laura Gauderis.

page loaded