Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

Show2012 Antwerpen

Door Tiany op 09.06.2012Elk jaar in juni is het voor alle studenten weer hetzelfde: examens! Voor de meesten onder ons is het een gezeul met cursussen & slides, maar er zijn ook die andere examens, de fashion examens. We like to call it 'de Academieshows'

Some facts...

Op donderdag 7, vrijdag 8 en zaterdag 9 juni 2012 was het de beurt aan de Modeacademie van Antwerpen. Deze multiculturele academie vertegenwoordigt studenten van meer dan 20 verschillende landen. Come again?

In de Waagnatie in Antwerpen maakten 150 modellen zich op om een show te lopen van bijna 4h. Make-up (onder leiding van Inge Grognard) & hair werd voorzien door een team van 24 mua's van Yves Saint Laurent en 18 kappers

In de jury zit oa onze Belgische trots Raf Simons, shoedesigner Nicholas Kirkwood & Peter Philips, de creatief directeur van Chanel make-up. 

Backstage is het een krioelen van modellen, make-up artists, kappers, designers, studenten, leraars,... Van al deze drukte is echter niets te merken on stage. A smooth and professional show was the result!
De show werd geopend door de 2e bachelor met een hele reeks historische kostuums vervaardigd uit wit katoen. 

De 54 studenten van de eerste bachelor kwamen daarna naar goede traditie met een reeks ingenieuze rokken met als thema, skirt: "NR 1". Vervolgens kwam er deel twee: the dress: "2D into 3D" en tot slot het laatste thema, experiment: "Materialmix". Wat resulteerde in een explosie aan kleur op de catwalk en het gebruik van een mix and match aan materialen.

Naast het ontwerpen van historische kostuums moesten de 25 studenten van 2e bachelor ook een minicollectie creëren van 5 verschillende silhouetten. Opvallend dit jaar was de grote aanwezigheid van mannelijke collecties.

 Eyecatchers bij 2e bach: mannen op hoge hakken bij Alexis Gautier, skateboarders on stage bij Jino Lee en vrouwen met snorretjes bij Clara Malmquist Jungman


Vervolgens was het de beurt aan het 3e jaar van de modeacademie. 3e bachelor betekent een collectie van 8 silhouetten ontwerpen en uitwerken. Hard duty!

3e bachelor werd geopend door Jezabelle Cormio, een Italiaanse die plus size kledij had ontworpen en dus ook gorgeous curvy women op de catwalk stuurde! Het resultaat was magnifiek all the way.

Maddalena Annunziata wowed us met prachtige headpieces & lovely platformers!

Ook in het derde jaar was er een aanzienlijke hoeveelheid aan mannelijke ontwerpen op de catwalk. De collecties van onder andere Ehssan Morshed Sefat, Dimitri Arvanitis & Jack Davey waren to die for!

Naast hun eigen collectie moeten de 3ejaars ook een reeks ethnische kostuums designen. Veel kleur, verschillende materialen, een grote dosis natuurelementen en een leuk deuntje: geslaagd!

We can tell you this much: LOTS OF TALENT gathered in the 3rd year!

Volgend jaar wordt ongetwijfeld ook een bom!

The Masters...

Na een short break was het tijd voor de grande finale: de masters! 11 studenten showden hun creaties waar ze een heel jaar hard aan gewerkt hadden. In hun masterjaar worden de studenten opgelegd een collectie te ontwerpen van 12 silhouetten

Belgian ladyCharlotte Pringels opende de masterfinale met haar ingenieuze geknoopte jurken en broekpaken, vloeiend vallende rokjes  & doorkijkstofjes. Haar collectie noemde toepasselijk: 'Knotwork'

Vervolgens was het de beurt aan Belg nummer 2: Miquel Boutens met zijn 'painting an invisible moon'. Deze mannencollectie bestond uit sequined pants, pretty brogues, amazing bowties en luchtig vallende sluiers. Hij haalde zowaar een cello op het podium die zijn modellen begeleide, pure klasse!

Next up: Tabitha Osler met 'Coal Mine Canary'. Floaty capes, jassen met patchwork, fijne prints, cosy knitwear. This collection has it all!

Eva Dunis volgde met 'The Sacred Cow'. Superduper high stiletto's, glanzend zachte stoffen, felle kleuren en ruitjespatroon all over! Een mix van India, Thailand, de Engelse cultuur en de kamasutra... interesting all the way!

De volgende collectie was opnieuw eentje voor de hombres: Jon Sofferud met '...As though the earth had opened, and the skies split.' Plastic, sequins, leder, doorzichtige clutches en fluo flipflops waren te zien op de catwalk. 

Anissa Aouar kwam na Sofferud met 'a SUPER drunk HERO'. Neon pink catsuits, cigarette prints & headpieces that turn your head into a cigarette halo

Bij So Takayama was er veel rood licht en een grote dosis rook. Een creepy atmosphere, de collectie heet '0+0'

On we go with Ray Benedict Pador. Een SM getinte mannencollectie met veel kettingen, mondstukken, een blote kont en lederen outfits. Met '...one more try...' weet hij de aandacht van het publiek wel degelijk te trekken... We like: de platformschoenen waarin alle mannen de catwalk werden opgestuurd! 

De modellen van Manon Kundig kwamen op & het publiek werd wild, me included. Met haar collectie 'Bower Bird' gaat ze de digitale print toer op. Fantastische kleuren met nieuwe en verfrissende prints! Enorm veel details en vrolijkheid alom op de catwalk... This lady has got talent for sure!

Wali Mohammed Barrech creëerde een fantastische collectie met wat mij betreft een hoog Paco Rabanne gehalte! Bij 'For Love' zagen we amazing high heels, futuristische kleedjes, sequins en pastelkleuren. 

Last but not least Marius Janusauskas met 'Sleeping Beauties'. Veel kant, plooitjes, zachte stoffen, maxi dresses en corsages. Deze ontwerper bewerkte zijn stoffen door ze te begraven in zand, het resultaat was dan ook verbluffend... Een zachte collectie met een krachtige uitstraling. 

Stay tuned voor de shows van Brussel & Gent op Belmodo.tv!

page loaded