Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

Christian Wijnants strikes again

Door Karen op 09.06.2012

Iedereen met een neus voor mode weet dat Christian Wijnants on-waar-schijn-lijk getalenteerd is. Maar wist je ook dat de Belgische ontwerper genomineerd is voor The International Woolmark Prize? Hulde!

De mensen achter deze prijs put the glitz & glam van de modewereld aside en gaan op zoek naar rasecht, ruw talent. Ze selecteerden ontwerpersgeweld van overal ter wereld en gaven hen de opdracht om een 6-tal ontwerpen te realiseren... met merinowol!

Alle genomineerden nemen het vervolgens tegen elkaar op tijdens de regional awards in Australië, China, India, Europa & de US. De winnaar van elke region zal een financieel duwtje in de rug krijgen voor zijn volgende collectie én een ticket voor de internationale finale

Wijnants zal op donderdag 12 juli 2012 ons land vertegenwoordigen tijdens de Europese voorronde. Wij zijn alvast heel erg benieuwd of hij de jury, bestaande uit Alexandra Shulman van de Britse Vogue, Christiane Arp van Vogue Duitsland, ontwerpers Dean & Dan Caten van Dsquared2, designer Giles Deacon & Style.com-redacteur Tim Blanks zal weten te overtuigen!

If he does so, dan maakt hij tijdens the grand finale kans op een geldbedrag van 100 000 Australische dollars voor de financiering van een eigen modeshow. Ook zal de winnende collectie in augustus 2013 verkocht worden in luxewarenhuizen als Harvey Nichols, Lane Crawford, Eickhoff & Bergdorf Goodman

Toegegeven, Mr. Wijnants heeft al heel wat indrukwekkende prijzen in de wacht weten te slepen. Denk maar aan de Dries Van Noten Award, de Grand Prix van het Festival de Hyères, de Swiss Textiles Award & 3 Andam Awards in Parijs. Maar wij zien echt geen enkele reden waarom er daar niet nóg 1tje bij zou kunnen. Goooooooooo Christian!

Meer info én gorgeous pics van zijn SS2012 collectie vind je in het Belmodo.tv artikel Sunny side up: SS2012 Christian Wijnants

page loaded