Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

Expo: RA loves ITS Belgium

Door Catherine op 03.06.2012

In de Antwerpse concept store RA valt altijd wel iets te beleven, maar nu loont een bezoekje aan het avant-gardistische modewalhalla extra de moeite.

Tot 17 juni loopt er immers een interessante expo rond International Talent Support, 1 van de belangrijkste Europese modewedstrijden. Je las er al over in het artikel ITS Belgium expo @ RA & Belmodo.tv ging meteen op prospectie!


Eye-catcher: werk van ITS#TEN finalisteTabitha Osler  

ITS wordt jaarlijks gehouden in het Italiaanse Triëst. In 3 disciplines – mode, accessoires & juwelen – strijden de finalisten voor verschillende geldprijzen.

Maar het draait niet enkel om the cold hard cash. De competitie levert veel media exposure op voor de deelnemende ontwerpers & er vallen interessante stages & jobaanbiedingen te rapen.

Onder andere Diesel, partner sinds dag 1, reikt een prijs met bijbehorende praktijkervaring uit.


Matthieu Blazy studeerde aan La Cambre & won de Maria Luisa Award op ITS#FIVE

ITS brengt modestudenten uit de hele wereld samen, maar een opvallend groot deel van de finalisten leerde het vak op de Belgische schoolbanken.

Daar mogen we best trots op zijn, vinden ze bij Ra, & dus werden enkele van de meest spraakmakende Belgische ontwerpen naar de Scheldestad gehaald.Creaties van Heaven Tanudiredja, Andrea Cammarosano & Niels Peeraer

Creaties van onder andere Niels Peeraer, Ek Thongprasert & Slobodan Mihajlovic staan verspreid doorheen de winkel opgesteld. De stukken hebben iets weg van heuse installation art & vervolledigen het op zich al kunstige interieur.

Bij elk ontwerp vertelt een onderschrift meer over het ITS-parcours van de ontwerper & zijn of haar inspiratie.


Ensemble van Ek Thongprasert & installatie van Alice Knackfuss 

Allemaal zeer boeiend, maar RA zou RA niet zijn geweest als de opening van de expo niet gepaard ging met een feestje. Belmodo.tv kwam, dronk & proefde dat het goed was.

De overheerlijke finger foods zijn ondertussen op, maar de ontwerpen van de crème de la crème der Belgische modestudenten kan je nog 2 weken lang bezichtigen. 

En als je dan toch in de Kloosterstraat bent, waarom niet meteen even door de geweldige selectie vintage browsen?
Midden links: installatie van Elise Gettliffe, die de i-D Styling Award won op ITS#EIGHT

ITS Belgium

Van vrijdag 1 juni 2012 tot zondag 17 juni 2012

RA

Kloosterstraat 13
2000 Antwerpen

ITS 2012

Finale op 13 & 14 juli in Triëst, Italië
Meer info op www.itsweb.org

page loaded