Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

Maison des histoires

Door Angelique op 27.05.2012

Something new and fabulous? Dan zijn we van de partij! 6 creatieve meiden stelden op zaterdag 5 mei 2012 voor de 1ste keer hun ontwerpen & creaties voor aan het grote publiek. Een ongewone tentoonstelling, in een zeer mysterieuze setting: De geheime tuinCurious anyone? 

Maison des histoires

First things first: maak kennis met Maison des histoires. De naam alleen al doet je instant wegdromen, maar wacht tot je het verhaal erachter hoort! Maison des histoires is een designerscollectief dat 2 keer per jaar met andere jonge talenten aan de slag gaat, van fotografen tot modeontwerpsters.


Laura Van Neygen & Lalynn Wadera aka de meesterbreinen achter Maison des histoires

What do they do? Wel, samen gaan ze op zoek naar een verhaal vol fantasierijke elementen, waarbij iedereen kan wegdromen. "De geheime tuin" is het it verhaal achter de huidige collectie en gaat over 3 vrienden die een tuin nieuw leven inblazen.

And the secret? De tuin is niet meer wat hij vroeger was. De plaats waar ooit iedereen tot rust kwam, is nu spijtig genoeg helemaal verloederd. Samen proberen de 3 vrienden de plaats opnieuw een magische touch te geven. 

De inspiratie die de dames uit deze fairy tale story halen, gebruiken ze later in hun ontwerpen. Het resultaat? Een collectie juwelendesign, illustratiesklerenIn other words: the things we all love the most 

Welkom in de magische wereld

Believe it or not, maar vanaf het moment dat we de ruimte binnenstapten, leek het alsof we terecht waren gekomen in een soort wonderland. Lachende mensen, bloemenmeisjes, glaasjes bubbels en véél mooie kleren & creaties. Some kind of magic!

De 6 creatievelingen van dienst waren: Laura Van NeygenBieke De KeyzerCeline AdamBarbara Mertens, Marilyn De Smet en Evita AppendinGirl power it is!

Bieke de Keyzer ontwierp beestige prints waarbij vogels en mussen de sobere witte T-shirts sieren. Een geheime tuin zonder schommelOf course not! Barbara Mertens zorgde voor een wel héél bijzondere "tirwaar?" swing. De zilveren hangertjes van Celine Adam konden ook op veel belangstelling rekenen. Kies je favoriete bloem en je bent totally accessorized. Evita weet dan weer alles over designZo ontwierp ze een keramisch handgemaakte schuifknop, die naar de naam Mr. Twig, your clos(es)t friend luistert.  Les filles du jardin

We waren helemaal weg van de collectie Les filles du jardin van Laura Van Neygen. Want schattige kleedjes in pastelkleuren met de nodige portie strikjes? That's just our cup of tea! Met een diploma modeontwerp op zak, ontwikkelt ze zich op een très originele & fascinerende manier binnen de wereld waar ze al haar hele leven lang door gebeten is: the fashion world. Nog een leuk weetje: in 2009 werd Laura verkozen tot 'Best Young Stylist'Check de maison des histoires website voor de pics van Marilyn De Smet. Je kan alle ontwerpen ook online shoppen. YES!

Met medewerking van Laura Gauderis.

page loaded