Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

Jewels & art met Karin en Yaël

Door Michael op 26.05.2012

Donderdag 24 mei 2012 konden alle accessory & art addicts terecht in de winkel van Karin Nuñez De Fleurquin in het mooie Antwerpen om kennis te maken met de nieuwe collectie: Yaël.

Say hi to Karin & Yaël

Karin stond die dag niet alleen in haar winkel aan de Sint-Jorispoort, want ze kreeg gezelschap van Yaël. Meet Karin Nuñez De Fleurquin en Yaël Hupert: 2 meiden met de nodige portie pit!


Karin & Yaël

Karin is een Belgisch-Peruviaanse juwelenontwerpster. Nadat ze haar diploma van de Antwerpse Academie op zak had, ontwierp ze haar 1ste juwelencollectie. We zijn helemaal weg van haar humoristische jewels die je ook aan het verre Peru doen denken. Elk seizoen pakt Karin uit met fa-bu-lous accessoires. We zouden zo heel de winkel leegkopen, als het kon!

Verder ontwerpt ze ook juwelen voor bekende designers als Dries Van Noten, Bruno Pieters en A.F. Vandervorst. Een tailor-made armband of een ring op maat nodig? Geen probleem, want Karin kan het allemaal!

The meeting

Once upon a time kwam Yaël Hupert, een jong schildertalent, in Karin haar winkel en zocht ze een uniek juweel op maat gemaakt. Ze bestelde niet alleen een ring, maar vond ook enorm veel inspiratie in de ontwerpen van Karin. Enkele weken later kwam Yaël haar ring ophalen, mét verschillende portretten van dames die Karin's juwelen droegen. 


Karin bekeek de aquarel schilderijen van de jonge kunstenares en ze was meteen verkocht! Ze besloot op haar beurt om een juwelencollectie te maken rond Yaël's paintings. Niet alleen omdat ze graag jonge talenten een duwtje in de rug wil geven (ze is immers zelf ooit klein begonnen), maar vooral omdat ze elkaar zo goed aanvoelden. Het resultaat? Een creatieve samenwerking van juwelen met een artistieke touch.

2 girls, 1 collection

'Karin' was het 1ste schilderij dat Yaël maakte voor de nieuwe collectie. Een leuk fashion weetje: Karin draagt hier een print van Dries Van Noten. De kleuren komen vaak terug in de collectie, zoals bijvoorbeeld bij deze lovely armbanden.


Waarom zijn Karin en Yaël een match made in heaven? Ze zitten gewoonweg op dezelfde golflengte, ze houden van dezelfde kleuren en hebben veel raakvlakken als het op creativiteit aankomt. Het klikte meteen tussen beide dames, dus besloten ze om de handen in elkaar te slaan.

"Ik herken mezelf in Yaël toen ik zo oud was als haar", aldus Karin. Yaël vond hun identieke gedachtenspinsels op een bepaald moment zelfs creepy. Zo had Yaël voor ze haar soulmate ontmoette een schilderij met doodskopjes gemaakt en wat zag ze toen ze de winkel van Miss Karin binnenstapte? Jawel, ontwerpen met doodskoppen! Great minds think alike


Wie graag zelf een kijkje gaat nemen, kan nog tot zaterdag 2 juni 2012 de tentoonstelling bezichtigen. Daarna blijven de juwelen nog heel het seizoen te koop.

Met medewerking van Laura Gauderis.

page loaded