Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

London Calling: Telefoneer in Stijl

Door Catherine op 20.05.2012

De veel gebruikte verwijzing naar The Clash in de titel mag je deze keer vrij letterlijk nemen want... de iconische rode telefoonhokjes uit de Britse hoofdstad krijgen een fashionable make-over!

Als onderdeel van het kunstproject BT ArtBox werden een hele hoop bekende namen uit de modewereld gevraagd om hun creatief genie los te laten op de Londense landmarks. Check bovenaan de foto voor een eerste glimp van het BT Artbox project.

O.a. ontwerpers Giles Deacon, Julien Macdonald, Zandra Rhodes & Philip Treacy doen mee, maar ook model Lily Cole, architect Zaha Hadid & fotograaf Willie Christie.


De ontwerpen van Giles Deacon & Willie Christie

Wat is het resultaat?

Het telefoonhok van Giles Deacon wordt gesierd door impressionistische vrouwen in Technicolor.

Christie ging dan weer voor de lippen van zijn ex Grace Coddington, voormalig model & huidig creatief directeur van de Amerikaanse VogueGrace has moves!

Verder gaf Julien Macdonald zijn exemplaar een blauw bloemenjasje & ging interieurontwerpster Nina Campbell voor een telefonerende dame in een vlindertuin. Hun ontwerpen kan je exclusief checken op de website van Vogue.

Het hele project is bedoeld om de 25ste verjaardag van kinderhulplijn ChildLine in de kijker te zetten.

Alle ArtBoxes zullen op donderdag 24 mei 2012 tentoongesteld worden bij Harvey Nichols in Knightsbridge. Nadien kan je ze in de straten van Londen spotten & er van die typisch toeristische kijk-mij-doen-alsof-ik-aan-het-bellen-ben foto's bij trekken!

Op woensdag 18 juli 2012, tenslotte, worden de telefoonkotjes geveild ten voordele van ChildLine in de National Portait Gallery & op eBay.

Louter ter informatie: die datum is ook de verjaardag van yours truly. Moet ik nog cadeautip zeggen?

page loaded