Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

Proud to introduce Louve

Door Karen op 13.05.2012

Laure Guérard presenteert deze FW2012-2013 haar 1ste collectie, die ze Louve doopte. We’re in love with Louve door de unieke snit van de stukken en de badass attitude die deze collectie uitstraalt.

Laure Guérard studeerde o.a. aan ‘Ecole Supérieure des Arts Appliqués Duperré, een über fancy school in –where else?Parijs. Daarna werkte de designer een tijdje voor Vanessa Bruno. Meer dan genoeg bagage om zich op een eigen collectie te storten, dacht Guérard in 2010. En hier is die dan: Louve!

De focus ligt vooral op jurken, waar de ontwerpster zelf een enorm zwak voor heeft. Geen typische shapes bij Louve, maar zorgvuldig uitgedachte stukken waarbij vooral mooie materialen centraal staan. Bovendien werkt Guérard op een andere manier dan de meeste ontwerpers. Ze drapeert de stoffen altijd rond het lichaam en kijkt daarna hoe de stoffen vallen. Zo krijgt ieder silhouet een eigen look!

Louve neemt het niet zo nauw met regeltjes. Zo combineert ze sans problème shorts met jurken & lingerie met andere kledingstukken. De Louve vrouw is volgens Guérard een laid-back Amazone die ruimdenkend, romantisch en tegelijk gesofisticeerd is. We like!

Hou miss Guérard & Louve zeker in de gaten, want wij voorspellen dat dit een blijvertje wordt! De volledige collectie kan je checken op de Louve Paris website

Met medewerking van Astrid Zwaenepoel. 

page loaded