Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

Met Ball 2012

Door Michael op 09.05.2012

Glits & glam all over in New York met het jaarlijkse celebrity & fashion event Met Ball 2012. Het is dé avond waarop de elite van de Amerikaanse fashion industry samen komt op een groots gala aka het Metropolitan Costume Institute Gala. Zeg maar de Oscars van de modewereld.

De gala avond is bedoeld voor fundraising waarbij vooral geld wordt ingezameld voor tentoontstellingen, acquisities & kapitaalinzamelingen about fashion. Alles dus om de mode-industrie in the spotlight te zetten. One big fashion red carpet alert!


Gisele Bundchen (links) koos een zwarte jurk van Givenchy Haute Couture met juwelen van David Yurman. Heidi Klum (rechts) schittert in een grijze kanten avondkleed van Escada.

Het Met Ball van vorig jaar bracht $ 10 miljoen op. In totaal stonden dit jaar maar liefst 700 invités op de lijst. Het thema van de avond was 'Schiaparelli and Prada: Impossible Conversations'. Waarbij de gelijkenissen centraal staan tussen de Italiaanse ontwerpsters Elsa Schiaparelli & Miuccia Prada. Eigenlijk een modetentoonstelling in The Metropolitan Museum of Art die je kan bezoeken vanaf morgen donderdag 10 mei 2012 t.e.m. zondag 19 augustus 2012. Check hier de website van The Metropolitan Museum of Art voor alle informatie. 

Back to yesterday's reality! De grote ogen gericht op alle celebrities, fashion designers, schitterende juwelen, torenhoge stiletto's en fancy dressed toy boy materiaal op de rode loper. Wie scoort hoog on the hot radar? Wie heeft de mooiste jurk aangetrokken en wie blijft er *damn* good uitzien in een toch maar mistroostige exemplaar. Wie krijgt van jou de titel van Best Dressed of the Evening? Laat het weten!Pop-star Rihanna (links boven) straalt klasse uit in een zwarte jurk zonder rug van de FW2012-2013 collectie van Tom Ford. Haar schoenen haalde ze bij Christian Louboutin. Fashion addict Alexa Chung (rechts boven) kiest voor een zwarte jurk met leder van Marc Jacobs.

Zangeres Lana Del Rey (links onder) draagt een zilveren custom-made jurk & zwarte cape van Joseph Altuzarra. Socialite Bianca Brandolini D'Adda (rechts onder) takes on the glitter met een gouden sequin jurk én cape van Dolce & Gabbana.Beyoncé (links boven) trekt voor haar allereerste appearance na de bevalling een zwarte kanten avondjurk van Givenchy Haute Couture aan met een sleep van paarse veren. Designer Donatella Versace (rechts boven), in een lange gouden jurk. Van Versace natuurlijk.

Het Poolse model Anja Rubrik (links onder) gaat resoluut voor Belgisch met een lange zijden jurk van Anthony Vaccarello samen met een Kotur clutch. Het Amerikaanse model Arizona Muse (rechts onder) draagt een flowery dress van Erdem.Actrice Jessica Alba (links boven) gaat voor goud met een gold lamé jurk van Michael Kors. Breathtaking was het wanneer actrice Gwyneth Paltrow (rechts boven) de rode loper op kwam in een korte Prada jurk in blauw satijn. Afgewerkt met Prada heels & Anna Hu Haute Joaillerie oorbellen.

Gedurfd was het woord voor Florence Welch (links onder) in een jurk van Alexander McQueen uit de FW2012 - 2013 collectie. Drive actrice Carey Mulligan (rechts onder) went sparkly in een halterjurk van Prada met pailetten all over en Prada pumps. Model Coco Rocha (links boven) durfde het aan en ging voor een broek. Vintage Givenchy & vroeger nog eigendom van Elizabeth Taylor. Het Nederlandse model Doutzen Kroes (rechts boven) arriveert samen met designer Roland Mouret én draagt natuurlijk ook een monochrome jurk van de designer.

Ontwerpster Diane von Furstenberg (links onder) droeg logischerwijs een eigen DvF ontwerp. Victoria's Secret's Angel Karolina Kurkova (rechts onder) ging blingbling ethnic in een sequin jurk van Rachel Zoe met bijpassende tulband. Actrice Chloé Sevigny (links boven) ging voor kort in een mini-jurk van Miu Miu. Haar collega Cate Blanchett (rechts boven) speelde op veilig maar toch elegant in een zwart  verenkleed uit de FW2012-2013 collectie van Alexander McQueen.

Actrice Cameron Diaz (links onder) draagt een custom-made jurk van Stella McCartney. Eva Mendes (rechts onder) trok dan weer een strapless jurk van Prada aan in feloranje. Going Rodarte deze editie voor actrice Kirsten Dunst (links boven) met een custom-made jasje & floor-length rok. Model & blogger Hanneli Mustaparta (rechts boven) kiest voor een Calvin Klein look.

Designer Olivier Theyskens & model Caroline Trentini (links onder) in Theyskens' Theory. Designer Valentino & actrice Sarah Jessica Parker (rechts onder) in een innige omhelzing. Parker draagt een bloemenjurk van Valentino uit de SS2012 collectie. Gossip Girl ster Leighton Meester (links boven) knalt met een jurk in tulle uit nude tinten uit de FW2012-2013 collectie van Marchesa. Dé designer van de avond Miuccia Prada (rechts boven) in een metallic top met matching broek van Prada of course!

Designer Stella McCartney (links onder) in een eigen ontwerp met een zwarte broek en een top van witte kralen. Mannelijk geweld met designer Zac Posen (rechts onder).Designer Tom Ford & topmodel Chanel Iman (links boven), beiden in Tom Ford natuurlijk. Het Engelse model, actrice én vooral socialite Rosie Huntington-Whiteley (rechts boven) verschijnt in een metallic gown van Burberry.

Zangeres MIA (links onder) kiest voor een rokpak van Stella McCartney. Actrice Scarlett Johansson (rechts onder) loves tulle in deze creatie van Dolce & Gabbana, afgewerkt met Fred Leighton juwelen. Fashion designer Marc Jacobs (links boven) had geen zin om een klassieke tuxedo aan te trekken. Hij koos voor een zwart kanten outfit. Vogue US leading lady Anna Wintour (rechts boven) koos voor een witte jurk van Prada met een kreeften embroidery als verwijzing naar Elsa Schiaparelli.

Het Franse model Constance Jablonski (links onder) gaat voor Belgische mode met een satijnen jurk in 2 kleuren van Haider Ackermann. Modeontwerper Jason Wu & model/muze Karlie Kloss (rechts onder) arriveren samen on the red carpet. Beiden in een Jason Wu design. 

Nu the big question! Wie is jouw favoriet? Welk kleed vind je absoluut het mooiste of welke pumps kan jij wel pruimen? Let us know! Laat jouw mening achter bij de comments ... Wanna see al het fashion lekkers van vorig jaar? Check het Belmodo.tv-artikel Fashion knows no crisis.

Beeld: The Telegraph

page loaded