Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

Belmodo.tv loves Christophe Coppens

Door Angelique op 07.05.2012

Na Walter Van Beirendonck -lees er meer over in het Belmodo.tv artikel Walter Van Beirendonck sluit concept store- moet de modewereld het nu voortaan ook zonder Christophe Coppens stellen. De bekende hoedenmaker liet op vrijdag 4 mei 2012 weten dat hij niet langer the famous Belgian hat designer kan zijn. What the hell is going on in fashion land???

Je kan vast wel begrijpen dat wij, als grote Coppens fan van het 1ste uur, helemaal niet blij waren met dit nieuws. Mister Coppens had immers nog zoveel beloftevolle plannen voor ons in petto. Zo zou hij vorig weekend zijn eigen winkel in Parijs openen, the fashion city bij uitstek. Helaas zullen de deuren van deze boetiek nu dus gesloten blijven. 

Long time ago, 21 jaar to be exactly, verwelkomde ons Belgenlandje een designer die al snel een groots talent bleek te zijn. Zelfs ons koningshuis was helemaal verkocht en vooral Prinses Mathilde showde graag een 'Christophe Coppens' op belangrijke events

Ook celebs als Ana Matronic van Scissor Sisters, Gossip zangeres Beth Ditto, Rihanna en Roisin Murphy waren totally in love with deze hoeden. De iets meer extravagante exemplaren, uiteraard. Wij vinden dit clipje van Miss Murphy alvast meer dan geslaagd. Watch and enjoy: Christophe Coppens SS2012 collectie 'women of the fields' feat Roisin Murphy. 


Deze grote meneer had eigen shops in lovely Brussels & Tokio. Ook leverde hij hoeden voor shows van Miyake en Manish Arora: grootse ontwerpers uit Japan en Indië. Eerder dit jaar kwam ook 'Homework' uit, the one and only book from mister Coppens himself. Alles wat hij deed, was met liefde voor art & fashion en dat werd wereldwijd volop geliked! 

Waarom hij deze beslissing heeft genomen? "Omdat de prijs te hoog is en het doel niet langer de middelen heiligt" aldus Christophe Coppens. 

Elke ontwerper of handelaar heeft het moeilijk in tijden van crisis, maar voor Coppens was het gewoonweg onmogelijk om nog verder te gaan. Fabrikanten, banken en de lonen, die quasi onbetaalbaar zijn geworden, hebben in zijn beslissing een grote rol gespeeld. Ook kreeg hij zijn producten moeilijk verkocht. Winkels kiezen voor veilig en zoeken goedkopere spullen of gaan voor de hype van het moment. 

Het is altijd al moeilijk geweest, al 21 jaar lang, en moeilijk is ok. Maar zoals het de voorbije jaren gaat, dat is onmenselijk en onmogelijk. - zegt Christophe Coppens

Weglaten, minderen en voorzichtig zijn: allemaal woorden die de laatste jaren a lot door de hoedenexpert zijn hoofd spookten. Bovendien werd het steeds moeilijker om mode & kunst op een goede manier met elkaar te combineren. Hij wist niet goed meer wie hij zelf was en dat kon natuurlijk niet de bedoeling zijn. 

Er blijft zeer weinig over, en vooral, ik draai op 1/10 van mijn capaciteiten. En dat is niet ok. - zegt Christophe Coppens

Op de Belmodo.tv headquarters hopen we stiekem dat we in de toekomst toch nog iets van de Belgische ontwerper zullen horen. Talent heeft de man immers in overvloed so fingers crossed

Wij willen nog maar 1 ding kwijt: hats off Mister Coppens! 

Met medewerking van Laura Gauderis.

page loaded