Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

Dragons & Butterflies @ Triumph Inspiration Award 2012

Door Karen op 04.05.2012

Op donderdag 3 mei 2012 kwamen fashion lovers samen in het Brusselse Vaudevilletheater voor de Belgische finale van de 5de Triumph Inspiration Award. De winnaar van deze wedstrijd mag meestrijden in de internationale finale, die dit jaar plaatsvindt in Shanghai! Natuurlijk was Belmodo.tv erbij om jullie een exclusieve blik achter de schermen te tonen én om de winnaar bekend te maken.
Al vroeg arriveerden de 1ste ontwerpers en hun modellen. Het hele circus van kappen, make-up, nagels lakken en repeteren kon beginnen. Gezonde zenuwen hingen een beetje in de lucht, maar niemand van de kandidaten die dat ging toegeven. Wij mochten exclusief enkele behind the scenes foto’s maken, die we maar wat graag met jullie delen!

Nog snel een keer repeteren (want dat trapje is volgens ons dodelijk in high heels) voor de juryleden arriveerden. Dit jaar bestond die vakjury uit VTM styliste Lien Degol, RTBF stylist David Jeanmotte, modejournaliste Catherine Peeck, modefotograaf Mous Lamrabat en product manager Triumph Benelux Carine Van Den Broeck

Ook de Belgische winnaar van vorig jaar, Tom Vanderborght, maakte deel uit van de jury. Niemand die natuurlijk beter weet wat de kandidaten op een dag als deze beleven! Tom werd vorig jaar in Berlijn 2de in de publieksvoting en vertelde ons hoe belangrijk een kans als deze voor zijn carrière is geweest. Wil je nog eens het hele TIA parcours bekijken dat Tom aflegde, lees dan zeker de Belmodo.tv artikels Herbekijk de Triumph Inspiration Award live stream en Triumph Inspiration Award 2011: and the winner is ...In de lijn van het thema Dragons & Butterflies werd het event ingeleid door een heuse Chinese drakendans. Very impressive, maar niet goed voor de zenuwen! Belgisch ambassadrice van Triumph Véronique De Kock was host van dienst en stelde ons de kandidaten voor. Wil je alle designers nog eens op een rijtje zien, surf dan gewoon naar de Belmodo.tv TIA 2012 pagina. Na de show legde de jury de deelnemers nog eens grondig op de rooster, maar geen 1 die kraakte onder al die druk!

En dan: le moment suprême! Na veel overleg kwam de vakjury eindelijk terug buiten. Ook op afwerking en details is specifiek gelet, want de jury riep alle ontwerpen zelfs nog eens 1 voor 1 bij zich. Er werden verschillende prijzen uitgedeeld. Zo won Alice Topart met haar ontwerp ‘ Flygons’ de publieksprijs, die werd overhandigd door onze eigenste Michaël. De persprijs ging naar Laurence Matthys en haar ‘Ma Petite Fantaisie’. Beide chicks gingen naar huis met een cheque van € 250,-. Niet mis!Alice Topart won de publieksprijs (links boven) en Laurence Matthys (rechts boven) sleepte de persprijs in de wacht
Tom Vanderborght (rechts onder) won de vorige editie van de Belgische Triumph Inspiration Award

En dan maakte de jury eindelijk haar top 3 voor de Triumph Inspiration Award 2012 bekend! Ssssssspannend! Hannah Jacobs ging aan de haal met de 3e plaats en een cheque van € 500,-. Hannah’s ‘Swan Lake’ toonde volgens de jury een knap staaltje materiaalgebruik. De 2e plaats was dit jaar weggelegd voor Pauline Denoncin. Zij won € 750,- en haalde nipt geen 1e plaats maar kreeg wel een bijzondere vermelding voor haar staaltje technisch vernuft.De big winner van de Triumph Inspiration Award 2012 én dus onze Belgische afgevaardigde in Shanghai is Michiel Aerst geworden! Vooral zijn perfecte afwerking en zorgvuldig uitgewerkte inspiratie gaven volgens de jury de doorslag. Hij won met zijn ‘Fallen Angel’ een cheque van € 1000,-. Wij wensen hem alvast een hele dikke proficiat en hopen/weten dat hij het minstens even goed gaan doen als zijn voorganger!

Met medewerking van Astrid Zwaenepoel.

page loaded