Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

Meet Alexandra Vanthournout

Door Aline op 01.05.2012

Een aantal weken geleden was ik te gast bij Alexandra Vanthournout in LaLaLonden. Deze rasechte Kortrijkse woont in het hartje van Londen in de buurt van King's Cross Station en is het creatieve brein achter de blog Alexloves.

Alexje, zoals haar vrienden haar noemen, woont al acht jaar in L-town en is vastberaden om nooit meer weg te gaan...De HQ van alexloves: foto's, herinneringen, reispaspoort... 

Na haar humaniora besliste Alexandra dat ze journalistiek wilde studeren, ze appliceerde aan verschillende universiteiten in Londen en werd geaccepteerd. 'Op een dag kwam de eerste brief toe en dan de tweede en die zeiden dat ik toegelaten was. Uiteindelijk had ik de keuze tussen zes universiteiten en heb ik gekozen voor Westminster University'. 

Alexandra woonde twee jaar op de campus in zone 6 (!), maar in haar derde jaar verhuisde ze naar King's Cross area waar ze nu nog altijd woont. Na drie jaar was ze afgestudeerd aan Westminster University. Haar ouders vonden echter dat ze nog een volwaardige master moest bijdoen.

'In mijn laatste jaar had ik een module Fashion Merchandising en mijn professor van Westminster University gaf ook les op London College of Fashion en op die manier heb ik aan LCF nog mijn master in Fashion Journalism behaald'.


Alexandra's desk

Invite voor de defilé van Chanel SS2011

Na haar studies liep Alexandra stage bij verschillende grote organisaties zoals Wallpaper & Louis Vuitton. Toen ze effectief klaar was om te gaan werken was de economische crisis vollop aan de gang en hoe fantastisch Alexandras cv ook was, een job vinden was moeilijker than ever.

Omdat ze haar creativiteit ergens kwijt moest, besliste ze om een eigen blog op te richten, alexloves was geboren. In het begin diende de blog eerder als portfolio, maar het groeide al gauw uit tot een platform waarop Alexandra alles deelt waar ze van houdt. Ze mag dan wel een klein schoenmaatje hebben, dat houdt Alexandra alvast niet tegen om 
in haar schoenencollectie te investeren... wink

De blog van Alexandra bestaat nu ongeveer 2,5 jaar en is een echt schot in de roos. Toen ze acht maanden bezig was met bloggen, kreeg ze een telefoontje van Chanel uit Parijs met de vraag of ze wilde bloggen voor Chanel News. Ze kreeg the full tour op de Rue Cambon in Parijs, woonde de show frontrow bij van 't begin tot 't einde en had een korte meet & greet met Karl himself

'Eerlijk gezegd denk ik niet dat ik dat al verdiende als blogger op dat moment, maar het zorgde er wel voor dat mijn blog gelanceerd werd en iedereen in de blogwereld wist wie ik was'. In haar prachtige huis vind je overal little touches of fashion..

Alexandra is niet enkel gepassioneerd door fashion, maar door alles wat mooi is en schoonheid uit straalt. Dat kan even goed design en architectuur zijn. 


Alexandra met een dress van haar favo designer Erdem in haar walk-in closet

Alexandra doet op haar blog zelden stylingposts, ze staat ten eerste al niet zo gaag voor de camera en ten tweede vindt ze haar stijl niet innovatief genoeg.

'Persoonlijk ben ik geen styling blogger, de helft van de tijd zit ik in een t-shirt en leggings aan mijn computer aangezien ik thuis werk en woon. Als ik naar een event moet -wat bijna dagelijk is- maak ik me natuurlijk op, maar mijn eigen stijl is zeer klassiek. En ik vind die dus ook niet zo interessant om stylings posts te doen.'Chanel, one of Alexandra's alltime favourites

Dé items die elke vrouw volgens Alexandra in haar kast moet hebben zijn ook eerder klassiek: een eenvoudig zwart kleedje met de ultieme accessoires zoals bijvoorbeeld een mooie ketting, een toffe sjaal, een goed passende skinny jeans en een tijdloze handtas bij voorkeur een Chanel. 


Allo? Iemand thuis?

Quick Q & A's 

Tofste Belgische blogs? Ella & Louise, The Fashion Folio en Belmodo.tv ook, maar dat is meer een website..

Leukste Internationale blogs? Ik lees niet elke dag blogs, maar ik ben meer een blog hopper, ik kom op een site en ik klik op iets en ik kom op een andere site..

Belgisch lievelingseten? Steak Tartare met verse frietjes en échte Belgische chocolade!

Lekkerste restaurantje in Londen? The Albion Café en Pizza East voor een casual etentje en Aqua als het wat meer mag zijn.

Beschrijf je eigen stijl? Klassiek tijdloos.

Leukste shoppingplaats in London? Marylebone High Street & Westfield Shopping Center in Stratford, maar ik shop het liefst online!

Top hotel in Londen? One Aldwych, ook met een prachtige spa & wellness.

page loaded