Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

Modemuseum Hasselt haalt Raf Simons binnen

Door Karen op 27.04.2012

Het is officieel: Raf Simons kan niks verkeerd doen voor ons! Na zijn benoeming als creatief directeur bij Dior (lees er alles over in het Belmodo.tv artikel Raf Simons voor Dior), selecteert onze Belgische trots nu ook nog eens een huge part van zijn oeuvre voor het Hasseltse Modemuseum!

Het verzamelen was een werk van lange adem. Kenneth Ramaekers, directeur van het Modemuseum, is een klein jaar bezig geweest met de aankoop van alle stuks. But hard work pays off! Meer dan 100 stukken, die samen 34 volledige silhouetten vormen, zijn voortaan eigendom van het Hasseltse museum.

We spotten hier unieke stuks zoals silhouetten uit zijn allereerste collectie, de David Bowie T-shirt look (SS1996) en de 1ste & enige vrouwenoutfit die hij ooit uitbracht onder zijn eigen label (SS1997). Bij sommige stukken was het dan ook niet zo evident om er afstand van te nemen. Toch vond Simons het belangrijk dat de stukken in Hasselt terecht kwamen. Want waar past zo’n collectie beter dan in het museum close to Simons’ roots?

Je kan de collectie gaan bekijken tijden de tentoonstelling ‘Dressing the 20th Century/De 20e eeuw aangekleed’, die zal lopen van zaterdag 23 juni 2012 tot zaterdag 5 januari 2013. Wij plannen alvast een bezoekje!

Met medewerking van Astrid Zwaenepoel.

page loaded