Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

Isaac Reina & his edition de sacs

Door Angelique op 25.04.2012

Dinsdag 17 april en de regen valt met bakken uit de lucht terwijl ik me naar onze hoofdstad, aka lovely Brussels begeef. Ondanks dat het zo'n rainy day is, ben ik toch heel blij en vooral zeer benieuwd, want ik mag de wonderful designer Isaac Reina ontmoeten. De reden van onze get together? De voorstelling van zijn edition de sacs.

Aangekomen op het Bloemenhofplein valt de Own Shop meteen op. Defintely the place to be! Ik druk op de bel en word door Mister Reina himself ontvangen. Ik haal mijn beste Frans boven en het ijs is gebroken. Quel monsieur!

Meet Isaac Reina, een ontwerper die nooit stil zit en always & everywhere met zijn passie bezig is: mode! Hij is geboren in de golden sixties in Barcelona en heeft al heel wat ervaring opgedaan in het leven. Met een diploma achitectuur én mode op zak ging hij op zoek naar werk. Uiteindelijk koos hij om verder te gaan in fashion. Great choice!

Naast zijn fascinatie voor mode, was er nog iets anders dat de doorbraak gaf om voor een leven in de fashion industry te kiezen. De wereld van de architectuur ziet hij als een iets te complex systeem, waar techniek een belangrijke rol speelt. What means fashion to him? Voor de glitter & glamour doet Reina het zeker en vast niet. Het sociale aspect dat mode met zich meebrengt, zegt hem niet zoveel. Het is eerder het onderwerp op zich dat zijn interesse wekt. De creatie en de uitvoering ervan kunnen hem urenlang boeien.  

"J'aime la rélation avec l'objet" - Isaac Reina

Reina heeft al heel wat impressive referenties op zijn C.V. staan. Zo heeft hij bij enkele ontwerpers gewerkt om U tegen te zeggen. Remember,  Antonio Miro  en Hèrmes. Verder heeft hij ook een eigen boetiek in Parijs en heeft hij al enkele samenwerkingen achter de rug met Quai de Valmy, Maison Martin Margiela en Kostas Murkudis collaboration.

"Une question difficile," antwoordt Reina als ik hem vraag waar hij nu net de meeste ervaring heeft verzameld. Every place has it's qualities en dat was ook bij hem het geval. Bij Hermès werd er meer via een structuur gewerkt en waren discipline en kwaliteit top priority number 1, terwijl er bij andere ontwerpers grenzen werden verlegd. Antonio Miro was gelijk aan het experimenteren met alles wat van ontwerp tot productie ging. Put those 2 experiences together and you have Mister Reina 2012!

"Hermès, c'est la structure et la discipline" - Isaac Reina


Isaac Reina's working place.

Al een jaar lang gaat Reina als professeur door het leven. In l'école de la chambre syndicale de la couture parisienne leert hij studenten de tricks and tips om net zo'n geweldige accessoires te maken als hem. And what have we learned, today? De studenten moeten van meester Reina veel aan observatie doen. Héél veel! Door veel accessoires van verschillende merken en ontwerpers te bekijken, ga je een beter inzicht creeëren. The next step, is het bouwen van een maquette. Op die manier heb je een concreet beeld van hoe je beautiful accessory eruit zal zien. Je weet dus wat je te doen staat als je zelf aan de slag wil gaan!

En dan nu, les sacs. In 2006 kwam zijn eerste collectie van tassen al uit, maar cette collection is toch nét dat tikkeltje anders. De tassen en de kleine lederwaren goodies, zoals portefeuilles, zijn een aanvulling op de vorige editie. Zijn collecties bestaan uit 'families' en elke familie wordt steeds uitgebreid met een kleine verandering. It's all in the details! Zelf zegt hij elk moment van de dag bezig te zijn met nieuwe dingen te ontdekken voor zijn creaties!

"op elk moment van de dag ben ik bezig met nieuwe zaken te creeren" - Isaac Reina

Simplicité: een woord dat zo goed als heel zijn nieuwe tassencollectie kan omschrijven. Pretentie is niet aan Isaac Reina besteedt en dat kan je ook zien aan zijn tassen. Hij is er vast van overtuigd dat simpel en normaal goede waarden zijn om mee te werken. Keep it short and simple, dus. Kwaliteit is voor hem the most important thing.Goede materialen, een dito uitvoering en de juiste proporties! Meer heeft Mister R. niet nodig om een tas zo verfijnd mogelijk te maken. His goal? Zoeken naar natuurlijke schoonheid! Ik vind zijn missie alvast geslaagd en ben absoluut PRO!  

"Seulement les détails qu'on a besoin" - Isaac Reina

Stopt het hier met Isaac Reina? Of course not! Reina heeft nog veel plannen voor de toekomst. Zo zou hij graag zijn eigen merk uitbreiden met andere producten en droomt hij nog van vele samenwerkingen met andere ontwerpers en modehuizen. Ten slotte verklapt hij ook dat hij wel graag iets met meubels wil doen. Geen architectuur benadrukt hij, maar eerder interieur. Al blijft hij er nog wat mysterieus over, we're looking forward to it!

Tekst & Beeld door Laura Gauderis

page loaded