Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

Jeanpaulknott by Greg Van Rijck

Door Angelique op 21.04.2012

Op dinsdag 17 april 2012 had ik de eer om een grote man uit fashion land te ontmoeten. Veel vrouwen hadden wellicht in mijn schoenen willen staan en volkomen terecht! Ladies, meet Greg Van Rijck!

Na zijn fashion design studies in onze bruisende hoofdstad Brussel begon Van Rijck aan de carrière waar hij altijd al van droomde. Al 5 jaar lang ontwerpt hij verschillende lijnen voor Jeanpaulknott & now time has come om zijn eigen mannenlijn Jeanpaulknott by Greg Van Rijck men's collection voor te stellen. Dat wilden wij natuurlijk maar wat graag eens van dichterbij bekijken. He ho, let's go!

In de Kartuizersstraat in Brussel, dichtbij de hippe Dansaert wijk, vind je de exclusieve concept store Hunting and Collecting (meer info over deze hotspot vind je in het Belmodo.tv shop report Hunting and Collecting). Als je de winkel binnenwandelt zie je meteen dat dit hét paradijs voor fashion lovers is. Greg's pop-up store vind je meteen aan de ingang. Let's call it a pop-up corner :)! Voor deze collectie werkte de ontwerper vooral met lichte stoffen en sobere kleuren. Geen tralalala voor Mister Van Rijck!

Van Rijck staat geen moment stil en maakt met iedereen een praatje. En dan is het aan Belmodo.tv om deze grote ontwerper beter te leren kennen. Action!

Jean-Paul Knott en Greg Van Rijck werken al 5 jaar samen en we mogen hen gerust een dreamteam noemen. Why is that? Jean-Paul Knott is een stukje ouder dan Greg,15 jaar to be exactely, en heeft dus al wat meer ervaring. Zo was Knott in 2003 creative director bij Louis Feraud Paris. Het is niet alleen Knott die a lot over de fashion industry aan Van Rijck leert, maar even goed visa versa. Omdat ze van een andere generatie zijn, leren ze voortdurend van & aan elkaar en dat is wat van hen echt een geweldig twosome maakt.


Greg's partner in crime: Jean-Paul Knott

"Nous sommes complémentaires, ce qui rend la collaboration agréable" -Greg Van Rijck-

Deze mannencollectie kan je het best omschrijven als een development to something new. Greg vertrok bijvoorbeeld van een basic mannenhemd en toverde dit vervolgens om tot een heel ander kledingstuk. Dit deed hij over & over again en zo ontstonden er tal van andere & nieuwe kleren met verschillende functies & vormen zoals een bloeson, parka en een mantel.

"Je débute au départ du même vêtement et termine avec des nouveaux vêtements avec de nouvelles formes et fonctions" -Greg Van Rijck-

Wanneer ik hem vraag naar wat hem inspireert om zijn creaties te maken, lacht hij wat verlegen. "C'est pas vraiment l'inspiration chez moi", antwoordt hij. Het is even stil, want hij denkt na over hoe hij zijn respons het best kan verwoorden. Hold on tight!  Het zijn vooral materialen & kleuren die hem doen nadenken. Zo kan hij geboeid zijn door tinten in schilderijen. Why? In een schilderij keren vaak dezelfde kleuren terug, maar steeds op een andere manier. Zo heeft hij in zijn collecties enkele t-shirts in the same color, maar de ene stof is dan weer net iets meer blinky dan de andere. Hij vergelijkt het met de verschillende couches op een schilderij.

De collectie heeft ook something very special in petto. In samenwerking met Nicolas Cesaro maakte hij een limited edition T-shirt. Cesaro en Van Rijck waren study friends maar gingen na hun graduation elk hun eigen weg. Wat niet wegnam dat ze elkaars werk flink in de gaten hielden!

En dan, once upon a time in the middle of Brussels City, liepen ze elkaar toevallig tegen het lijf. Je weet wel hoe dat gaat: na een babbeltje volgde al snel een uitnodiging om elkaars ontwerpen te bekijken en van het 1 kwam het ander. De samenwerking tussen de Brusselse ontwerpers was een feit!

"Nicolas Cesaro a la même vision que Jean Paul, une bonne base pour une collaboration" -Greg Van Rijck-

Dit T-shirt combineert kunst met mode. Een logische combinatie als je weet dat kunst a part of Greg's daily life is. Toch fronst hij ietwat zijn wenkbrauwen als ik hem vraag wat kunst nu net voor hem betekent. "Une question difficile!" Hij geeft toe geen extreem grote kunstkenner, maar wel gefascineerd te zijn door the world of art. Het kunstobject moet een gevoel bij hem loswekken, een emotie

Of hij een favoriet kledingstuk heeft in zijn collectie? Hell yeah! En nog beter nieuws, hij draagt zijn favo T-shirt op dit eigenste moment! Het grijze shirt is zijn absolute nummer 1, omdat het zo goed bij zijn persoonlijkheid past: sober en klassiek, maar ooooooh zo comfortabel om te dragen.

Greg Van Rijck poseerde maar al te graag voor mijn lens to show you his outfit!

Want to discover more over Jean-Paul Knott? Check dan zeker de website van Jeanpaulknott en het Belmodo.tv shop report Knott Shop.

Tekst & Beeld door Laura Gauderis.

page loaded