Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

Van Katoen

Door Bieke op 16.04.20121 mooie zaterdag 14 april 2012, 1 adembenemend pand, volk, véél volk en stofjes, véél stofjes. Welkom op Van Katoen.


Van Katoen is hip handwerk, in alle mogelijke vormen. Als boeiende workshop, als gezellig haak- en breimoment, als handgemaakte spullen. En dit alles voor het goede doel.


Het begon allemaal toen een handvol bloggers en naaiclubs een naaimarathon wilden organiseren ter ere van Annick For Kenya. Het idee 'naaimarathon' werd al gauw uitgebreid met een hoop randanimatie (denk aan make-up makeover en kleurenanalyses), workshops, een berg handgemaakte items en een manier om je stuffenvoorraad aan te vullen.  


Dit grensverleggend project werd georganiseerd in het MIAT in Gent en alle creaties werden ter plekke te koop aangeboden. Standhouders waren onder andere Noordt met retrolampenkappen, Koekepeertje met kilometers stof en Bernina met de onmisbare naaimachines. De randanimatie werd ingekleed met kortfilmpjes door onder andere Kask-studenten, een kinderzoektocht en een mannenresort met whisky tasting. Kortom, een ware ontdekkingstocht voor jong en oud.


Annick for Kenya is een initiatief van de ouders van Annick van Uytsel, waarmee ze haar grote droom alsnog realiseren: ontwikkelingssamenwerking door middel van handwerk. Van Katoen krijgt het warm van intiatieven als deze en schenkt dan ook de opbrengst integraal aan Annick for Kenya.


Een schoon staaltje ondernemerschap, waarbij elk stikseltje een stapje vooruit is.

page loaded