Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

Ode aan de loopschoen: Nike x Liberty

Door Bieke op 13.04.2012

Ola pola! Weer een nieuwtje van weleer dat ik, als o-zo fervente loopster, met jullie wil delen.

Vanaf heden kan je dé Nike loopschoen verkrijgen, gesierd door typische Liberty prints. Sportgigant Nike heeft namelijk handjes geschud met het Britse warenhuis Liberty voor een bijzondere collectie sneakers.


 

De Cortez, de allereerste en -lichtste running schoen van Nike, wordt binnenkort 40 jaar en dit wordt gevierd met een speciale versie, uitgeurst met de Lagos Laurel print van Liberty. Het motiefje dateert reeds van de jaren '40 en is één van de bekendste paisley patronen van het Britse huis. De ons allen bekende Air Max 1 was de allereerste Nike met een zichtbare luchteenheid en de meeste veerkracht. Vandaag is het een cultklassieker en draagt hij de Lagos Laurel paisley print van Liberty in een paarse uitvoering.

Ook de Nike Free 5.0, de loopschoen die zo nauw mogelijk het blootvoets nabootst, staat centraal in deze collectie en is bovendien de enige die beschikbaar is in alledrie de kleuren: rood, goud en paars. Als je kan wachten, wacht dan tot mei want dan wordt de collectie aangevuld met 3 basketbal geïnspireerde stijlen: de Nike Blazer Mid, Nike Hyperclave en de Nike Dunk Sky High; de eerste Nike sneaker met sleehak. Het kan niet op!

De schoenen zijn, vanaf 11 mei, te koop in Lockwood en Marcoz te Antwerpen, Marcoz te Leuven, Pax en Reservoir Shop te Brussel.

Ik voel het al kriebelen...strekken die benen! Nog een paar mooie Nike x Liberty running shoes en ik loop ze er allemaal af op de 10 miles. Ready, set, go! 

page loaded