Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

Cinematografie van Belgische topontwerpers voor Selfridges

Door Bieke op 30.03.2012

Hoedje af voor Dries Van Noten, Ann Demeulemeester en A.F. Vandevorst!

Londense departmentstore Selfridges opende recent een nieuwe afdeling 'Womens Designer Gallery'. In het teken daarvan kregen zeven topdesigners de eer om een kortfilm te maken, waaronder Dries Van Noten, Ann Demeulemeester en A.F. Vandevorst. Dat deze drie Belgische musketiers topcreaties kunnen maken, daar moet je niemand nog van overtuigen, maar dat ze zich evengoed aan wat cinematografie van topkwaliteit kunnen wagen is nieuw onder de zon. Naast de Belgen werden ook Alexander McQueen, Rick Owens en Comme des Garçons in de kijker gezet. Centraal in de kortfilms staat de visie op de hedendaagse vrouw. Een beeldig stukje fashion slash film experiment, de één wat eigenzinniger dan de ander.

In the desert sun by Ann Demeulemeester

Delfine (Bafort) by A.F. Vandevorst

Mornlight by Dries Van Noten

Wil je de andere stukken ook bewonderen? Ga dan naar de website van Selfridges en verwen je ogen!

page loaded