Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

Meet Gentleman Joris Van Hoecke

Door Michael op 28.03.2012

Belmodo.tv legt zich vooral toe on the ladies maar af en toe een mannenpareltje ontdekken hoort er ook bij. Welke fashionista is er nu niet eens op zoek naar een leuk cadeautje voor husband, lover of best friend. Een tijdje geleden spotten we de e-shop The Gentlemen's Corner. Creatief brein achter deze online store is Joris Van Hoecke. Belmodo.tv had een onderonsje met deze fashion lover

Klik hier voor de e-store The Gentlemen's Corner! 

Joris Van Hoecke had nog maar pas zijn diploma Handelswetenschappen op zak toen hij op zijn 24 een webshop lanceerde. Hij zag het niet zitten om voor een groot bedrijf te werken en koos het risicopad: een e-shop van luxueuze mannenaccessoires starten. Doesn’t sound easy, maar toch was The Gentlemen's Corner een instant succes. 

Vanwaar komt het idee om een online men store te beginnen?

“Ik ben altijd al zot geweest van originele accessoires voor mannen. Het probleem is dat boetieks er te weinig aandacht aan schenken en te veel hetzelfde aanbieden. Ik vond het ook frustrerend dat vele coole Amerikaanse brands niet bij ons verkrijgbaar zijn. Een zonnebril van Ralph Lauren bijvoorbeeld vind je hier bijna niet. Anderzijds wou ik ook dat American men kennis zouden maken met Europese merken. Mijn ultieme doel is dat iédere man bij ons iets kan vinden.

Wat heeft je over de streep getrokken om als jonge kerel in economische slechte tijden een eigen business uit de grond te stampen?

“Ik vermoed dat ik niet voor mezelf spreek als ik zeg dat er te weinig accessoires te vinden zijn voor mannen. Modebewuste gents willen wel eens iets anders dan hun regular office suit. Natuurlijk geloofde ik ook echt in het project en wou ik dolgraag iets voor mezelf creëren.”

“Mijn gevoel was inderdaad wat dubbel: een webshop met high-end accessoires opstarten tijdens een wereldwijde financiële crisis, dat spreekt zichzelf tegen. Maar het belangrijkste is om in jezelf te geloven en steun te krijgen uit je omgeving. Een gouden tip: preparation is everything. Maak een goeie planning voor eender welk scenario. Maar ik denk dat we moeten afwachten voor je kan zeggen: ‘it was a good move.’

Waarom de keuze voor een online shop i.p.v. een echte boetiek?

“Op het internet is the sky the limit, de mogelijkheden zijn eindeloos. Online shoppen is gewoon booming business. Ik heb niets tegen het klassieke shoppen: een winkel binnen gaan, het contact met de verkopers, de kledij effectief passen… Dat is geweldig. Maar big cities worden steeds drukker en het verkeer is een ramp. Winkelen wordt te stressy. Online shoppen doe je gewoon vanuit je cosy home met een lekkere tas koffie. En misschien nog het leukste: je aankopen worden gewoon aan je voordeur geleverd. Easy as hell!”

Hoe zou je je eigen stijl omschrijven?

"Ik kan er niet echt een look opkleven. Alles hangt af van mijn mood of the day, ik draag gewoon waar ik zin in heb: van casual tot gekleed, of gewoon een mix van de 2."

Waar hoop je binnen enkele jaren te staan met The Gentlemen's Corner?

“Ik wil eerst groeien in Europa en zo veel mogelijk mensen laten kennis maken met de website. Daarom spendeer ik veel tijd in marketing: visibility is the key. Ik hoop ook Azië & Amerika te veroveren. Aan ambitie heb ik geen gebrek. Natuurlijk blijf ik ook op zoek naar nieuwe brands om mijn aanbod zo groot mogelijk te maken. De website zal nog geoptimaliseerd en gemakkelijker worden.”

What makes the difference tussen The Gentlemen's Corner en andere online shops? 

Het probleem met andere men stores is dat ze steeds hetzelfde aanbieden. The Gentlemen's Corner heeft enkel accessoires die bij andere shops op de achtergrond blijven. Ik wil ze juist in de spotlight zetten. Vele mensen hebben ook vaak de misvatting dat een webshop opstarten easy business is. Dat eens alles opgezet is, de dingen automatisch meteen vlot & succesvol verlopen. Er komt heel veel bij kijken als je een vernieuwende leuke site wil blijven hebben. Naast de leuke creatieve dingen is er ook het saai administratieve dat moet gebeuren."

“The Gentlemen's Corner heeft ook een eigen online lifestylemagazine, The Gazette. Elke week brengen we vier artikels over mode, reizen, stijliconen, designers enz… Ook hebben we een how to-rubriek waar ik tips & stijladvies geef. Momenteel is nr 16, The Sexy Issue, te lezen op de website. Deze editie gaat o.a. over de double-breasted blazer, Brigitte Bardot & leuke eetadresjes in Brussel.”


Welke merken zou je graag nog in de e-shop zien? 

"Een merk waar ik verzot op ben is Paul Smith, vast & zeker voor de leuke accessoires. Ook Altea, een Italiaans merk, zou ik heel graag aan het lijstje toevoegen. Vooral de sjaals zijn er van de beste kwaliteit en verkrijgbaar in iedere kleur die je kan bedenken. Eigenlijk blijft de lijst groeien, dus is er nog heel wat werk aan de winkel."

Wat is voor jou het belangrijkste pluspunt van The Gentlemen's Corner?

“De verhouding prijs-kwaliteit. Ik sta erop dat alles, zowel de website als de producten, op en top is. Elk pakket wordt gecheckt voor het de deur uit gaat. Klant is koning en die wil nu eenmaal een service die tot in de puntjes perfect is. Het bestellen moet dan ook heel easy blijven. Mijn doel is om vanaf het moment dat iemand iets bestelt, dat product asap te leveren. En als er iets mis mee is, mag het teruggestuurd worden. Ook ben ik 24/7 bereikbaar en krijg ik graag feedback op onze Facebookpagina of via Twitter. Klantvriendelijkheid is mijn troef.”

Yiehaaaaa Joris, veel succes met The Gentlemen's Corner! Wij weten alvast waarheen te surfen voor the perfect gift voor Mr. Boyfriend of daddy… Kom meer te weten over The Gentlemen's Corner in het Belmodo.tv artikel The Gentlemens's Corner of bezoek de website www.thegentlemenscorner.com !

Tekst & beeld door Zoé Van Nieuwenhove. 

page loaded