Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

#HamptonBays #20jaar #HappyBirthday

Door Michael op 13.03.2012


Het Belgische kledingmerk Hampton Bays blaast 20 verjaardagskaarsjes uit! Om dit te vieren kiest het voor een nieuwe winkelinrichting voor z'n stores & een gloednieuw merkimago. Hampton Bays blijft weliswaar 100% een feel good brand.

Belmodo.tv trok richting Hampton Bays store in Antwerpen voor een gesprek met Isabelle Santens. De CEO van het moederhuis Andres - dat instaat voor Hampton Bays én Xandres - blikt terug op 20 jaar Hampton Bays


Isabelle Santens - CEO Hampton Bays

Hoe is het Hampton Bays verhaal 20 jaar geleden gestart?

"Hampton Bays is gestart vanuit het designteam van Xandres. Onze creatievelingen kwamen tot de conclusie dat het tijd was om sportieve & toch elegante kleding te ontwerpen binnen een sterk belevenisverhaal. Het waren de jaren '80 en brands als Banana Republic werden succesvol. Oorspronkelijk zijn we gestart vanuit een jongenscollectie maar al snel hadden we the ladies ontdekt. Ontwerpen voor vrouwen biedt meer mogelijkheden, je kan er creatiever mee zijn."

Waarom kozen jullie voor de naam Hampton Bays?

"Voor ons was het zeer belangrijk om het merk een duidelijke plaats toe te kennen. De Amerikaanse Hamptons staan gelijk aan vrijheid en comfort. Het is een plek waar jezelf goed voelen op numero uno staat. Oorspronkelijk was onze baseline 'A breath of fresh air' maar al snel schakelden we over naar 'Casual fashion with a feminine touch, a way of life!'. De Hamptons zijn dé plek waar New Yorkers zich terug trekken om aan de drukte te ontsnappen. De sfeer die er heerst is een echt vakantiegevoel. De kledingsstijl is er deftig, preppy en héél Amerikaans. Het perfecte gevoel waar het merk Hampton Bays wil voor staan."

Wat is het mooiste moment uit de Hampton Bays geschiedenis?

"Hampton Bays bestaat 20 jaar dus er zijn wel een heleboel prachtige momenten om nooit te vergeten. Ik herinner me nog heel goed toen we onze allereerste fashion show organiseerden voor onze retailers. Een schitterende mijlpaal waar je echt met man & macht aan werkt. Maar wat voor mij persoonlijk toch op nummer één prijkt is de shoot die we deden met Elise Crombez. Elise was toen nog helemaal niet bekend. Ik weet nog perfect dat Elise het een super campagne vond. Een jaartje later wilden we haar opnieuw als gezicht voor de campagne maar dat lukte niet. Elise had namelijk al exclusief getekend bij Prada. Grappig hoe alles evolueert natuurlijk!"

Hoe zou je de Hampton Bays stijl omschrijven?

"Hampton Bays staat voor een mix van American preppy styleFranse chic met een oog voor een origineel design & perfecte pasvorm aangevuld met het Belgische vakmanschap. Een Hampton Bays lady wil eigenlijk een beetje van alle werelden. Ze wil vrienden zo goed mogelijk thuis ontvangen, wil gaan dansen met haar girlfriends & de perfecte lover zijn. Voor ons is contrast altijd een sleutelwoord geweest. Sportief maar toch gekleed, stoer maar übervrouwelijk en dat allemaal samen in een complete look. Af en toe wat humor en veel aandacht voor kleuren natuurlijk."

"Voor elke collectie starten we vaak vanuit vintagekledij. Die gaan we dan vertalen naar een hedendaagse look met eigentijds kleuren. In de jaren '90 en begin 2000 was er volop de logomania. Daar hebben we ook handig gebruik van gemaakt en op die manier hebben we ook wel het Hampton Bays handschrift uitgedragen."Om jullie verjaardag te vieren kiezen jullie voor een vernieuwing van jullie winkelconcept? Waarom precies?

"Toen we beslisten om onze stores te vernieuwen was het voor ons heel belangrijk om de sfeer van The Hamptons erin te steken. De optimistische levensstijl moest de rode draad worden. Alle Hampton Bays collega's hebben de koppen bij elkaar gestoken en heel wat ideeën kwamen daar uit. We willen niet de uitstraling van een boetiek hebben maar eerder van een gezellig beach house waar het leuk vertoeven is."

"Samen met het ontwerpersbureau Puresang zijn we dan tot het laidback concept gekomen. De vernieuwde stores zijn een plek waar je graag terugkomt. De ideale plek om je favoriete Hampton Bays items te shoppen en die te gaan combineren & customizen naar je eigen voorkeur."

Ziet elke Hampton Bays shop er dan hetzelfde uit? 

"Elke Hampton Bays store ziet er anders uit en krijgt daardoor een eigen karakter. Elke shop heeft een aantal unieke elementen waardoor het leuk is om in verschillende Hampton Bays winkels te komen. Elke shop bestaat uit een mix & match van verschillende stijlen & diverse materialen. Zowel design als oud behangpapier, gerecycleerde meubels of neonverlichting. Je ziet er ook omgekeerd hangende bloempotten, vogelkastjes of origami vogels."

"Elke shop heeft andere leuke en kleine dingetjes die de store uniek maken. Ook het aanbod is telkens verschillend. We vullen onze eigen collectie aan met een aantal fijne lifestyle artikelen om je huis te decoreren of cadeau te geven. Om die happy lifestyle verder te zetten bieden we via onze website ook toffe tips & tricks aan om je leven happier te maken."

Naast de vernieuwde shops, doen jullie nog meer voor jullie verjaardag?

"Om onze 20ste verjaardag nog wat meer in de verf te zetten herlanceren we de iconische Hampton Bays t-shirt. Het t-shirt is verkrijgbaar in wit, rood, groen & blauw. Het toont de letters Hampton Bays in een typische college style. Je kan het t-shirt kopen voor € 29,- in al onze winkels. Je krijgt er bovendien nog een leuke surprise bij! Opgelet: het is een limited edition, dus snel zijn is de boodschap."

"We hebben ook een bus gepimpt in Hampton Bays stijl en zullen deze zomer waarschijnlijk aan de kust te vinden zijn. Het is een soort pop-up bus waar je enkele Hampton Bays spullen kan shoppen. Perfect voor aan de kust dus this summer."

Belmodo.tv kijkt er naar uit & wenst Hampton Bays alvast nog eens 20 jaar vol fashion! Congratz! Wil jij een iconisch Hampton Bays t-shirt winnen? Speel dan mee met de Belmodo.tv-wedstrijd & klik hier!

page loaded