Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

House of Dagmar Prefall 2012

Door Karen op 12.03.2012

We lieten je eerder al kennis maken met het Zweeds fashion label House of Dagmar (read all about it in het Belmodo.tv artikel Met Dagmar naar het Noorderlicht). Nu laten we je een exclusieve preview zien van Dagmars Prefall 2012 collection


Voor deze collectie gaat Dagmar back to its roots: art deco, maar dan eerder in een 2.0 versie. Dagmars filosofie is dat we in een tijd leven waar vrije tijd belangrijk is geworden. Hobby's, reizen & sport zijn deel gaan uitmaken van ons oh so busy life en als het aan Dagmar ligt, doen we dat totally in style.


De kledij is dan ook very comfy: denk aan stretchy en losse silhouetten, waterdichte trenchcoats & suitable materials zoals cashmere. De rythmische prints en plooien die zo typerend zijn voor de thirties geven toch die female touch. De kleuren zijn afwisselend ruig & flashy: van grijs, dusty wit, mud brown & leather black tot felrode tinten


Dagmar's history in a nutshell: het merk zag het licht in 2005, toen 3 Zweedse zussen besloten om hun krachten en passion for fashion te bundelen. Vanuit hun eigen opleiding & carrière vonden ze elk hun plekje binnen het modehuis. Naar een naam hoefden ze niet lang te zoeken: ze noemden House of Dagmar naar hun grootmoeder die hen de liefde voor mode meegaf. Sounds like a fairytale, doesn't it?

Een echte Dagmar store heeft België nog niet (we hope there will be one soon!), maar je zal de Prefall collectie vanaf mei 2012 kunnen shoppen bij o.a. Enes & Your in Antwerpen & Maaike Kleedt in Gent, of via de webshop Zoe and Lola

Tekst & beeld door Zoé Van Nieuwenhove 

page loaded