Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

Stromae for Scabal

Door Michael op 10.03.2012

We really love Stromae: niet alleen maakt hij ons meteen happy met zijn funky beats, de Brusselaar heeft ook een uitstekende fashion taste. En dat wij niet de enigen zijn die dit opmerkten, bewijst het Brusselse herenmerk Scabal. Stromae aka Paul Van Haver wordt er het exclusieve gezicht van de nieuwe maatpakkenlijn.

Elk seizoen lanceert Scabal tot 15 nieuwe collecties. De Capella winter 2012 collectie is geïnspireerd op de funky stoffen uit de 70's waarmee de Britse collegelook een 2de leven krijgt. Volgens CEO Gregor Thissen was de zanger het perfecte gezicht voor deze collectie: zijn stijl is complexloos en origineel, zonder te willen choqueren of opvallen.

Stromae heeft een voorkeur voor vintage die hij in een tijdloze elegantie uitdrukt. Hij kreeg ook inspraak in de designs, waardoor de collectie totally personalized is. O.a. de zogenaamde kissing buttons, met leer overtrokken knopen in een felle kleur, zijn een creatie van de zanger. Enkele beelden uit de Spring/Summer collection 2012.

Scabal werd in 1938 in Brussel opgericht en was aanvankelijk een doodgewone stoffenhandel. Vandaag levert het stoffen van topkwaliteit aan de meest prestigieuze kleermakers en textielbedrijven over heel de wereld. Daarnaast maakt het merk ook haar eigen prêt-à-porter herenkledij, maatpakken en accessoires

Stromae + Scabal = a match made in heaven. En ook wij moeten toegeven: Stromae ziet er op en top fab uit in deze collectie. Alors on danse ... voortaan in Scabal! wink

Tekst & beeld door Zoé Van Nieuwenhove.

page loaded