Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

Replay tripping

Door Angelique op 07.03.2012

De voorjaarscollectie 2012 van Replay hangt in de rekken and you know what that means: heerlijk veel jeans. Toch is ook hun signature country en bohemian touch opnieuw terug te vinden. Dit jaar neemt het label ons mee op roadtrip far, far away... Zo kregen de tijdloze klassiekers van het merk een sunny update om helemaal in je tripping proof garderobe te passen. 

Het eerste avontuur begint op de motor: op naar Mexico! Geen typical biker gear te bespeuren hier, maar wel korte jasjes met daaronder een losse t-shirt of tuniek in een sandy kleur. Ook Navajo inspired prints ontbreken niet. We feel free! Na deze wilde rit gaan we richting West Coast Universities waar er aan de classic university wear een snuifje jeans & sexy wordt toegevoegd. Denk hierbij vooral aan everything baseball.

Tot slot vliegen we de oceaan over naar Southeast Asia met haar stoere draken en wilde bloemen, die we terugvinden als design op de t-shirts. De geborduurde vintage kleding uit Viëtnam vormde een inspiratiebron bij de afwerking van de stukken.

Wat moet jij alvast in je koffer steken? Nieuw in de collectie en absolutely hot dit voorjaar zijn de tapered pants voor mannen, lekker losjes vanboven en wat smaller aan de onderkant. Leuk detail: de geborduurde seagull-wing op de achterzak. De vrouwen gaan deze zomer terug in de tijd, meerbepaald naar de seventies met flared jeans. Een must have item voor zowel mannen als vrouwen blijft de chino.

Voor haar voorjaarscampagne wilde Replay terug meer de sensualiteit en sense of freedom van jeans benadrukken. Hiervoor deden ze opnieuw een beroep op hun vroegere huisfotograaf, Thierry Le Goués.

Die mocht voor de gelegenheid het Nieuw-Zeelandse (covered in Maori tattoos) model Vinnie Woolston, de Amerikaans-Italiaanse Vanessa Hessler én de Russische Irina Shayk (she is playing lovebirds with Mr. Cristiano Ronaldo) voor zijn lens zetten.

Tekst & beeld door Dana Steep

page loaded