Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

The fashion bizz loves Steven Meisel

Door Aline op 06.03.2012What do all these Vogue covers have in common?

Goed geraden: Steven Meisel

Deze fashion photographer is de laatste decennia immens populair. We kunnen wel zeggen dat hij by far de meest gevraagde fotograaf is van de laatste jaren. The master himself (on the left) blijft zeer bescheiden onder deze status, laat quasi nooit zijn foto trekken en geeft zelden een interview. 

Elke Vogue Italia sinds 1988 en elke Prada campagne sinds 2004 is getrokken door de lens van Meisel, om maar even met cijfertjes te smijten... Alle grote merken willen hem als fotograaf voor hun campagnes en elk model wil met hem werken. 

Al sinds zijn jeugdjaren is de Amerikaanse fotograaf geobsedeerd door beauty & models. Zijn moeder en zus waren zijn eerste grote idolen, maar al snel werd hij geobsedeerd door modellen als Twiggy & Jean Shrimpton

Na zijn studies ging Steven aan de slag als fashion illustrator, maar zijn hart bleef bij fotografie. Bescheiden als hij is, hield hij zijn foto's voor zich. Een van zijn modellen stopte zijn foto's op een dag toch in haar portfolio en zo raakte de (gouden) bal aan het rollen... 


Prada & Lanvin 

Meisel fotografeerde al ontelbare campagnes. Om even aan te tonen hoe succesvol hij wel is, sommen we graag voor jullie een aantal van zijn SS2012 campagnes op... Herinner je sweet as ice cream snoepjes campagne van Louis Vuitton, maar ook andere big brands als Prada, Lanvin, Balenciaga, Dolce & Gabbana and many more spanden dit wonderkind voor hun kar. 

Louis Vuitton 

Balenciaga  & Dolce & Gabbana 

Steven Meisel is één van de enige bekende fashion fotografen die nog geen boek heeft met zijn eigen oeuvre.

What are you waiting for? iBuy!

page loaded