Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

LFW: My LFW encounters

Door Aline op 25.02.2012

In Londen wonen tijdens London Fashion Week is helemaal crazy & exciting!

Hoewel ik geen tickets had om shows te gaan bekijken, had ik wel de gelegenheid om de showrooms van binnen en van buiten goed te keuren en uiteraard mensen te checken... Aangezien elke show geprojecteerd wordt op een groot scherm, miste ik nauwelijks iets.

So here, especially for you, my London Fashion Week encounters!

London Fashion Week vindt plaats in Somerset House, dit prachtige gebouw is gedeeltelijk voorbehouden voor de studenten van King's College, het andere gedeelte daarentegen is helemaal voorbestemd voor fashion week. Hurray!

Een tijdloze en historische setting VS de fashion forward stijl & het je m'en foutisme dat in Londen heerst levert unieke taferelen op. Let's just say, LFW is one of a kind...

Mensen kijken is altijd plezant, hieronder de opmerkelijkste duo's...


Geen toegang tot de shows, maar wel tot de showrooms. Sinds een aantal jaar is er ook een Showroom Belgium waar het beste & nieuwste talent van ons Belgenlandje verenigd wordt. 


Exhibition pass for team Belmodo: let's kick it!

Ra, one of Antwerps finest concept stores, was helemaal aanwezig in de showroom Belgium. Over Ra zelf kan je alles vinden in het Belmodo.tv shopreport: Ra.

In de showroom vonden we volgend Belgisch talent terug: a.KNACKFUSS, OMSK, Ra installation by Niels Peeraer, Wolf by Sophie Claes en last but certainly not least Cedric Jaquemyn. Deze jonge Antwerpse fashiondesigner studeerde aan de modeacademie en ontwerpt sinds hij afstudeerde kleding onder zijn eigen naam.

De lucky bastard stond niet enkel op LFW, maar staat binnenkort ook op Paris Fashion Week. Absoluut de moeite om deze jonge creatieveling eens een bezoekje te gaan brengen. Geraak je niet tot in Parijs, no problemo bij Ra in Antwerpen verkopen ze zijn volledige collectie! Buitenlandse ontdekking van de LFW showrooms was zonder twijfel Simone Rocha. Deze jonge Ierse studeerde onder andere aan Central Saint Martin's College of Art & Design en presenteert haar collecties al op London Fashion Week sinds 2011. Simone is nog maar 25, piepjong met andere woorden. Toch hebben haar collecties een zekere maturiteit en zijn ze zonder twijfel van een hoog niveau. 

De collectie die werd getoond op LFW is die van de FW2012. Simone gaat deze winter voor 2.0 versie van de kraagjes. Er wordt namelijk gespeeld met verschillende texturen zoals wol, leder en plastic om een interessanter kledingstuk te bekomen. We like!

En lucky us, we vielen een beetje uit de lucht toen we het hoorden, maar de volledige collectie van Simone Rocha is te koop bij Ra Antwerp.  We kunnen hier maar één ding op antwoorden: Ra we love you so!

Simone Rocha

LFW is jammer genoeg voorbij... Hop naar Milaan & Parijs! Lees & volg er alles over op Belmodo.tv!

page loaded