Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

Vogue School

Door Catherine op 23.02.2012

Altijd al gedroomd van een baan in de modewereld, maar geen idee hoe je die droomjob best binnenhaalt?

In januari 2013 opent the Condé Nast College of Fashion & Design de deuren in Londen. En als je ergens kunt leren uit welk hout je gesneden moet zijn om het te maken in de fashion biz, dan wel bij de uitgever van Vogue!


So You've Got a Passion for Fashion?

Het nieuwe college, onder directie van Susie Forbes, wil een plek worden waar de beste marketeers, PR-verantwoordelijken, stylisten, redacteurs, uitgevers & journalisten hun carrière starten. Daarvoor worden twee programma's aangeboden: het Vogue Fashion Certificate van tien weken & het Vogue Fashion Foundation Diploma dat een jaar in beslag neemt.

Geen van beide courses is gericht op het ontwerpen - daarvoor bestaan de modeacademies - maar ze rekenen wel op de creativiteit van de studenten, die zullen leren over de brede mode-industrie, internationale kalender & retailsector.

 

Directrice Forbes, voormalig redacteur van het tijdschrift Easy Living, zegt dat ze een nieuwe generatie studenten de wapens in handen wil geven om met succes een modeloopbaan na te jagen. 

"It is, of course, still an industry difficult to break into. As a result, the two Vogue Fashion courses that we will be offering in 2013 have been expressly designed to help students open up those famously closed doors," aldus Forbes. 

Een stamp of approval van Vogue zou zo maar eens de voet tussen de deur kunnen zijn die beginners in de sector nodig hebben!

School is Cool

Wat leer je concreet op de modeschool? Hier enkele onderwerpen uit de lessen voor het Vogue Fashion Certificate: de belangrijkste ontwerpers, een geschiedenis van de modejournalistiek, introductie tot styling en art direction, de wereld van haar & beauty en brand marketing. Klinkt net iets meer fashionable dan fonologie of kwantummechanica, niet?

Wie de jaarcursus volgt, zal kunnen kiezen uit een scala aan modieuze keuzevakken in domeinen als advertising, journalistiek en fotografie. Uiteindelijk moeten de studenten in teams een creatief eindproject realiseren.


In de toekomst volgt er hoogstwaarschijnlijk nog een specifieke House & Garden-opleiding (yay?), evenals een Master in onder andere Fashion Photography & Interior Design. Er komen ook zomer-, avond- en weekendlessen, meer info daarover binnenkort op de website.

Where Do I Sign Up?

Je bent helemaal verkocht en ziet jezelf al in Prada heels de aula binnenstruinen? Dit moet je nog weten:

  • Het korte programma start in januari 2013, het lange in oktober.
  • Het college is gevestigd in Vogue House, Hanover Square?.
  • De inschrijvingsgelden bedragen £ 6.600 en £ 19.560. Dat is ongeveer € 7.941 en € 23.535. Zonder btw.
  • Het toelatinsgproces bestaat uit twee rondes: een schriftelijke sollicitatie en een interview plus creatieve opdracht genaamd the College Challenge. Dum dum dum dùùùùm.
  • Wie het Engels niet als moedertaal heeft, moet eerst een taaltest afleggen.

Veel geld en moeite dus, maar misschien is een job bij Vogue dat allemaal wel waard. Als je net als wij de typfout op de website vindt, wordt die toelatingsbrief een shoo-in. En dan zit de kans dat je Anna Wintour een jaar later baas mag noemen er zeker in! 

"Do I envisage us hiring a number of graduates from the College onto our magazine and digital teams around the world? Absolutely!" zo zegt internationaal directeur van Condé Nast Nicholas Coleridge namelijk op de website.

Klinkt hoopvol, en kom op, hoe cool zou het zijn om de M-blok of Blandijn te verruilen voor Vogue House?

Alle info over de programma's en toelating vind je op de website.

page loaded