Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

Walter Van Beirendonck sluit concept store

Door Patricia op 15.02.2012

Triest nieuws bereikt onze oren. Gisteren raakte bekend dat Walter Van Beirendonck zijn winkel in Antwerpen sluit. Dertien jaar na de opening gaan de deuren van W.A.L.T.E.R. dicht, en dat is jammer want deze shop was eigenlijk de eerste concept store in ons land. Naast eigen ontwerpen kon je hier door de jaren heen ook terecht voor designs van o.a. Dirk Van Saene & Bernhard Willhelm én accessoires en meubilair. Het was een internationaal gekende shop, die ook al eens dienst deed voor tentoonstellingen.

De reden van sluiting? De eigenaar van het pand heeft bij de vrederechter een verhoging van zo'n 2,5 keer de huurprijs kunnen afdwingen, waardoor de ontwerper de winkel niet meer op een rendabele manier kan openhouden. Bovendien gaat deze regeling in met terugwerkende kracht vanaf maart 2010.

 

Dat is even slikken, maar niet getreurd, want Walter ziet ook de positieve kant in dit verhaal: meer tijd en dus meer energie en creativiteit om in zijn collectie te steken. En wie weet komt er wel snel een nieuw winkelconcept aan? We houden jullie op de hoogte!

P.S.: Lees zeker ook de artikels van guest editor Walter Van Beirendonck hier!

page loaded