Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

Catherine’s Valentine Favorites

Door Catherine op 09.02.2012

Oké, I must admit, ik ben niet echt het Valentijnstype. Het meest romantische dat ik en the BF tot nu toe hebben uitgewisseld op een 14 februari is waarschijnlijk een pint.

Maar soms, als ik in een ietwat melige en roze-bril-achtige bui ben - het gebeurt! - dan durf ik wel eens dromen van de perfecte Valentijn. Inclusief gigantisch boeket rozen, hand in hand wandelen onder de platanen bij schemerduister en een kado waarvan je denkt: hoe kon hij het weten! Mijn gedroomde paar schoenen bijvoorbeeld, of een citytrip naar een stad hier ver vandaan.

Dus honey, als je leest... van deze vijf romantische gebaren gaat mijn hart sowieso sneller slaan!

1. Juwelen zijn zonder twijfel het allerbeste Valentijnscadeau. Ringen raak ik steevast kwijt, dus veiliger is het om me een armband te geven. Het New Yorkse juwelenlabel Dannijo, opgericht door de zusjes Snyder, ken je van de blog the Man Repeller. Miss Leandra's arm parties? Steevast een get-together van een hele stapel Dannijo bangles en vriendschapsbandjes. Met de Rivera cuff zie ik mezelf nu al: cool, beetje bohemien en stevig genoeg om een uit de hand gelopen partijtje armworstelen te overleven. Oh nee, we moesten het romantisch houden zeker? Dannijo Rivera cuff te koop via Shopbop, € 169,74.

2. Naar een tête-à-tête draag je geen All Stars, natuurlijk. Je opteert voor hakken om a) sexy terug te brengen b) het verschil in lengte tussen jezelf en je lief te overbruggen en c) een geklak dan wel gestamp te produceren waardoor hij wel mòet opkijken als je de kamer binnenwandelt. Ik mis het stabiliteitsgevoel dat nodig is voor stiletto's, maar ben gelukkig toch eerder een sucker voor chunky heels. Deze leren baby's met gevlochten zool van Marc by Marc Jacobs staan hoog op mijn verlanglijstje voor de zomer. Marc by Marc Jacobs woven leather platform sandals te koop via Net-A-Porter, € 360,-.

3. Met een nieuw parfum kan je mij altijd plezieren, zeker als het flesje er ook nog eens super kawaii uitziet! De Harajuku Angels van Gwen Stefani zijn volledig mijn kopje thee. Ik ben namelijk nogal - understatement van de eeuw! - verslingerd aan all things Asian. De popjes & zoete geuren doen me denken aan mijn eigen reis naar Tokio, waar ik me tussen de gothic lolitas en schoolmeisjes in sailor-uniformpjes helemaal thuisvoelde... Gwen Stefani Harajuku Angels Tokyo EDT te koop via Ici Paris XL, € 20,65.

4. Het toppunt van cinemaromantiek is voor mij geen hedendaagse romantische komedie - sorry Jennifer Aniston - maar een klassieker met Audrey Hepburn in de hoofdrol. Die elegantie, die outfits, die sigarettenhouders, die oneliners! Bij het einde van Breakfast at Tiffany's krijg ik steevast een krop in de keel. En ik hou zelfs niet van katten... Deze DVD-box bevat maar liefst 8 Hepburn-toppersBreakfast, natuurlijk, maar ook Sabrina, Roman Holiday, Funny Face, War and Peace, Paris when it Sizzles, My Fair Lady en Bloodline. Audrey Collection te koop via Bol, € 17,99.

5. Als ik eender welke plek zou kunnen kiezen om Valentijn te vieren, dan Praag. Omdat ik er nog nooit geweest ben, maar de stad om één of andere reden gelijkschakel met romantiek. Historische architectuur, de gotische Karlsbrug over de Moldau, kleine kasseiweggetjes, van die ouderwetse lantaarns, paardenkoetsen... Ik word al all gooey and starry-eyed als ik er nog maar aan denk! Weekendje Praag via Thomas Cook, vanaf € 218,- per persoon.

Niet echt fan van de hoogdag van de liefde, maar toch zonder moeite vijf perfecte cadeaus kunnen opsommen... Ok, you caught me: stiekem hoop ik tòch iets te krijgen op dinsdag 14 februari. Maar dat mag even goed een pint zijn, met liefde getapt. In een barretje in Praag, ofzo...

Lots of luuuuuve,
Catherine 

page loaded