Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

Finest Belgian Fashion

Door Angelique op 06.02.2012

Pop-up store nieuws uit Brugge! Op zaterdag 11 februari 2012 opent Finest Belgian Fashion om 16:00 officieel zijn deuren bij de Quartier Bricoléwinkel in Brugge. De shop zal kleding & accessoires aanbieden van de Belgische modelabels Forêt Féerique, Elles de Koe en accesoiremaker Ambrosius Smets. Je kan er terecht tot en met zondag 18 maart. 

Quartier Bricolé in de Langestraat wordt vanaf dit jaar een Labo voor Design met Wortels. In other words: een laboratorium voor ontwerpers van handmade design, nieuwe labels, studenten en ondernemers. Op die manier krijgen de jonge designers van Finest Belgian Fashion de kans om kennis te maken met het brede publiek. 


De feeërieke creaties van Forêt Féerique.

De designing ladies Kim Pint en Tanja Lauw Tjoan nio van het label Forêt Féerique leerden elkaar kennen op het KASK in Gent. Sindsdien bruisde het idee om een eigen collectie te creëren: de gulden middenweg tussen het massa-aanbod voor hippe twintigers en klassieke outfits. We leerden het duo al kennen op de vorige edities van De Invasie.

Forêt Féerique ontwerpt vooral kleurrijke en speelse kleding voor de jonge vrouw die houdt van outfits with a twist

Elles de Koe liet zich voor haar zomercollectie 'Thank You Very Happy' inspireren door haar ervaringen in Egypte. Haar tweede collectie bestaat uit zowel stuks voor mannen en vrouwen die houden van kleur, humor, speelsheid en een echt verhaal.

Elles haalde de meeste stoffen voor haar kleding op de plaatstelijke markt van Caïro. Ze creëerde ook juwelen, portefeuilles, sjaals en papierwaren om de collectie helemaal af te maken. Links bovenaan de Egyptische creaties van Elles de Koe. Rechts boven & onderaan de lederen accessoires van Ambrosius Smets.

Naast illustrator is Ambrosius Smets ook ontwerper van handtassen en accessoires. Zijn handmade pieces zijn vaak een moderne variatie op een klassiek thema, toujours met een humoristische knipoog. Smets werkt vooral met natuurlijke en authentieke materialen zoals leder, katoen en wol. 

Pop-up shop Finest Belgian Fashion
Langestraat 50
8000 Brugge

Open vanaf zaterdag 11 februari 2012 tot en met zondag 18 maart
Gesloten op maandag & dinsdag
Woensdag tot vrijdag open van 13:00 tot 18:00
Zaterdag en zondag open van 11:00 tot 18:00 

Facebookpagina Quartier Bricolé

Tekst & beeld door Zoé Van Nieuwenhove. 

page loaded