Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

Sunny side up: SS2012 Christian Wijnants

Door Karen op 05.02.2012

Terwijl het buiten vriest dat het kraakt (dearest weergoden: het is freaking februari!), blikken wij maar wat graag vooruit naar al het moois dat er ons dit voorjaar op fashion front te wachten staat. Omdat we het daar meteen een stuk warmer van krijgen. En omdat de SS2012 campagne van Christian Wijnants breathtaking beautiful is. Welke sneeuw?Voor zijn nieuwe collectie liet Christian Wijnants zich inspireren door het werk van de Zweedse fotograaf Mikael Olsson. Dit vertaalt zich in sprookjesachtige campagnebeelden waarin verlaten huizen, zachte reflecties en groene stukjes natuur een dreamy achtergrond vormen voor Wijnants' verfrissende kleding.

De ontwerper koos voor een gedempt kleurenpalet, mooie drapages, fijne breisels en unieke prints. Enne... we want it all! Zoveel moois maakt ons nu eenmaal overdreven hebberig.  Christian studeerde mode aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten in Antwerpen en sleepte sindsdien de ene na de andere prijs in de wacht. Wat dacht je van de Dries Van Noten Award, de Grand Prix van het Festival de Hyères, de Swiss Textiles Award en 3 Andam Awards in Parijs? Pretty impressive, right?!
De jonge ontwerper is one hell of a buzzy bee! Zo gaf hij breiles aan de Koninklijke Academie van Antwerpen, ontwierp hij collecties voor Natan en Zara, presenteert hij 2 maal per jaar zijn collecties tijdens Paris Fashion Week en is hij ook nog eens creatief directeur van Italiaans luxemerk Malo.

Christians kleding reist volop de wereld rond en wordt verkocht bij winkels als Printemps en Maria Luisa in Parijs, Mameg in Los Angeles, IT in Hongkong, United Arrows in Tokyo, Belinda in Sydney en Podium in Moscou. MAAR: completely made in Belgium and we're damn proud of that!Meer info over Christian Wijnants vind je op zijn website

page loaded