Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

Bruno Pieters lanceert Honest by

Door Michael op 31.01.2012


Bruno Pieters is back in business. En hoe! Na twee jaar uit de fashion industry lanceert hij nu zijn allernieuwste label én website getiteld Honest by. Het gloednieuwe brand heeft géén geheimen voor de consument. 

Alle stappen die nodig zijn in het productieproces worden gedeeld met de klant. Yep, alles verloopt eerlijk & transparant. Alles wat je wil weten over hoe & met wat een kledingsstuk is gemaakt wordt vermeld op z'n website. Op die manier wil Bruno zijn respect voor het milieu, de dieren én de mensen die alles fabriceren uitdrukken. Een gepassioneerde liefde voor zijn vak dus.

Honest by is écht vernieuwend. Bruno is open over alles. Per product krijg je een volledige uitleg waar iets is geproduceerd, hoelang aan iets is gewerkt, hoe de exacte prijsberekening in elkaar zit & wat de ecologische voetafdruk is van je kledingsstuk. Very impressive!
Het idee voor het label en website ontstond tijdens Pieters' sabbatical in Zuid-India. De designer reisde rond en kwam tot inzicht over hoe hijzelf de fashion industry zag. Door in contact te komen met de plaatselijke bevolking merkte hij dat zij duidelijk genoten om kleding te dragen waarvan ze wisten wie het had gemaakt & waar het vervaardigd werd.

Terug in Antwerpen, besloot Bruno om dit principe op internationaal niveau met designer clothes te proberen. Et voilà, Honest by was geboren!Oktober 2009 showde Bruno zijn laatste eigen collectie tijdens Paris Fashion Week. Een tijdje nadien nam hij ook ontslag als artistiek directeur bij Hugo by Hugo Boss.

Nu lanceert hij een nieuwe website, een nieuw concept én een compleet nieuwe kledinglijn. In totaal 28 stuks voor mannen & vrouwen met klassiekers als trenchcoats, jeans & witte hemden. Bruno weert vanaf nu ook bont, leder & hoorn. Hij kiest nu voor organische zijde & recycled wol. Op zoek naar een complete vegan option voor een ontwerp, alles is aanwezig! 
Voortaan géén seizoenscollecties meer, de lijn wordt continue aangevuld met new stuff. Honest by geeft je zelfs de kans om de designer rechtstreeks te contacteren voor stijladvies. Mijn vragen zijn alvast vertrokken grin

De stijl van de kleding blijft trouw aan de Pieters' stijl. Denk aan clean, minimalistisch en gestructeerd. Alles is limited edition en zal enkel via de website te koop zijn. Van de opbrengst zal Bruno 20% afstaan aan een goed doel. De rest zal worden gebruikt om te investeren in nieuwe collecties & het label zelf. Openheid over alles dus. 


Maar Bruno doet het niet alleen op Honest by. Op vrijdag 06 april 2012 kondigt hij een nieuwe designer aan die zich zal aansluiten bij zijn concept. De bedoeling is om op regelmatige basis nieuwe designers te strikken. Verwacht je zowel aan upcoming designers als ontwerpers die al défileren in Parijs. 

Absoluut niet te missen dus, check www.honestby.com.

page loaded