Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

Attention all gents, custom-made tailoring chez Henry Poole

Door Aline op 31.01.2012

In centraal Londen, Mayfair meer bepaald, vind je Savile Row ook wel eens 'the golden mile of tailoring' genoemd. Deze straat is wereldberoemd dankzij men's bespoke tailoring. Dit wil zoveel zeggen als kostuums die op maat gemaakt en 'be spoken' worden met de klant.

De straat zit tsjokvol kleermakers die enkel mannenkostuums maken. Hoewel er reeds verschillende tailors waren gevestigd, wordt Henry Poole beschouwd als dé grote stichter van de Savile Row. Deze zeven generaties van vakmanschap vind je nog altijd terug in hun originele winkel. Laat het nu net daar zijn dat Belmodo.tv een kijkje achter de schermen ging nemen... 


De Poole family zit al in de bespoke business sinds 1806, m.a.w. ze hebben bakken ervaring, de beste tailors en de kostuum know how wordt van generatie op generatie overgedragen. Ze mogen niet voor niets een groot aantal beruchte & beroemde mensen tot hun cliënteel rekenen.

Charles Dickens? Check! Winston Churchill? Reken maar van yes! Britse hofleverancier? Uiteraard! En dan spreken we enkel nog maar van Groot-Brittannië. De lijst van kan nog worden aangevuld met verschillende andere koningshuizen, presidenten en celebsTrue story!

Een kostuum op maat laten maken duurt ongeveer 12 tot 13 weken. Dit houdt ook in dat er meerdere fittings worden gedaan met de klant tot het helemaal perfect zit! Je hebt zelf inspraak in de stijl, de snit, de stof, de knopen, de voering,... van je kostuum. Alles is mogelijk en de klant is ALTIJD koning (vaak is hij ook letterlijk Koning chez Poole)! Als dat geen service is wink?

Aan deze perfectie hangt wel een prijskaartje... Een two-piece heb je vanaf £ 3.600, wat een dikke € 4.300 is. Niet goedkoop, maar het gaat wel a life time mee...Working chez Henri Poole.

Het atelier van alle tailors op Savile Row bevindt zich onder de winkel. Hier zitten kleermakers: jong & oud, man & vrouw verenigd om te werken aan pure perfectie. In de straat vind je naast Poole & Co ook Scabal, H. Huntsman & Sons, Davies & Son & many more. Ook de pionier van de new bespoke movement Ozwald Boateng.Poole & Co. ateliers.

De nieuwe beweging ziet zichzelf eerder als designers en spreken daarom over bespoke couturier ipv tailoring. Boateng was de eerste tailor die zijn kostuums in Parijs op de catwalk toonde en zette zo een voorbeeld voor verschillende anderen. Tot zijn fans behoren onder andere Will Smith, Samuel L. Jackson & Keanu Reeves. Laat deze knapperd zeker niet van je fashion radar verdwijnen, he has only just started...


Ozwald Boateng at Savile Row.

page loaded