Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

25 years of monkeyness

Door Angelique op 31.01.2012

Hands Up voor Kipling! Het Belgische handtassenmerk viert zijn 25ste verjaardag en doet dat like we know them ... in stijl! Sinds 1987 zorgt Kipling er voor dat ladies & boys met prachtige handtassen, rugzakken, trolleys, koerierstassen, laptop bags, portefeuilles en ga zo maar door de straat op kunnen. Comfortable & modieus zijn de kernwoorden voor elk Kipling ontwerp. Herkenbaar door zijn design maar natuurlijk misschien nog meer door het überbekende mascotteaapjeTime for some monkeyness ...

De 25ste verjaardag wordt gevierd op donderdag 09 februari 2012 in Antwerpen met een spetterend feest! Daar wordt de nieuwste Classics Collection voorgesteld. 

Party hardy want dit wordt een feestje om niet te missen. Important news; dit feestje is enkel op uitnodiging! Belmodo.tv heeft wel goed nieuws want wij hebben EXCLUSIEF 2 duo-tickets voor dit topevent. Fancy a party? Speel dan mee met de wedstrijd ...

Om die succesvolle 25 jaar te vieren nam Kipling zijn Classics Collection uit 1987 opnieuw onder handen. Kipling dook in zijn archieven. Het resultaat zijn 3 instant klassiekers voorzien van een nieuwe 2012 stempel.

De Fundamental backpack, Art M & Siras bag kregen een volledige make-over. Allemaal zijn ze voorzien van een nubuck logo, metalen zippers én een luxueuze finishing touch voor the birthday girl. Deze unieke birthday collection is verkrijgbaar vanaf donderdag 16 februari 2012De Classics Collection anno 2012 by Kipling. 

Per toeval startte het Kipling verhaal in 1987 in Antwerpen. Drie Belgische ondernemers beslisten dat het tijd werd om de klassieke wereld der hand bags van wat meer pit te voorzien. Vincent Haverbeke, Xavier Kegels & Paul Van De Velde zetten er hun tanden in en lanceerden al snel hun eigen Belgische handtassenmerk. Het trio liet zich inspireren door hun reizen en doopte het merk tot Kipling naar de beroemde schrijver Rudyard Kipling

Being different was het motto van bij het begin. Alle Kipling bags zijn gemaakt uit nylon & hebben dat geplisseerde effect. Wat eigenlijk in het begin een fout was tijdens het dyeing process, maar meteen de karakteristieke stijl van Kipling creëerde. 

Kipling volgt geen trends, het maakt ze zelf. Kipling bags zijn trendy & praktisch, hoogwaardig maar betaalbaar, duurzaam & gedurfd. Must-have accessoires voor iedereen. Naast de eigen collecties lanceert het sinds 2006 ook speciale capsulecollecties. O.a. Cathy Pill, El Delgado Buil, Gloria Coelho, Girls From Omsk & Peter Pilotto mochten al hun monkey vibes bovenhalen. Wist je trouwens dat elke collectie zijn eigen aapje krijgt toegewezen? Elke monkey wordt trouwens genoemd naar een Kipling medewerker genoemd. Elke seizoen worden er 80 unieke aapjes geboren. Een écht collector's item dus. 

Vandaag zijn er meer dan 35 miljoen vrouwen in meer dan 60 landen ter wereld voorzien van een Kipling tas. Elk jaar gaan er meer dan 6 miljoen Kipling tassen over de toonbank in 215 Kipling winkels, 450 corners & shop-in-shops én 4000 multibrand stores. Samengevat gaan er 23 Kipling tassen per minuut de deur uit. Een Belgische succesverhaal dus waar we absoluut vier mogen op zijn! Happy Birthday Kipling!

Bezoek de Kipling website voor alle informatie of bestel je Kipling bag online in de e-shop!

page loaded