Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

Time to hit the snow

Door Michael op 26.01.2012


Voor de Nike Snow Experience trok ik enkele weken geleden richting Oslo in Noorwegen. Yep, je leest het goed Michaël die nog nooit op skilatten én snowboard heeft gestaan mocht een échte snowboardervaring opdoen.

Nike nodigde Belmodo.tv uit om er de nieuwste action gear de Nike 6.0 snowboardline te checken in het Oslo Winterpark. De perfecte gelegenheid om de ski/snowboardoutfit meteen uit te testen en kennis te maken met het gloednieuwe skipark Nike Oslo BackyardCrazy & exciting I would say!

Oslo is just one marvellous city. Doet je beetje denken aan een mix van Berlijn, Praag en Kopenhagen. Rustig, koud of course maar nice scenery en gezellig. Slapen deden we in het pittoreske Holmenkollen Park Hotel Rica. Niet meteen fancy te noemen maar toch wel een aantal voordelen. Super mooi uitzicht 's ochtends en de perfecte locatie voor al wie just wants to go ski or snowboard. Ohja bad aanwezig in de hotelkamer ... wat ik toch wel ff nodig had om de spieren te ontspannen. My first time snowboarding remember?:-)
Nike stelde er dus de allernieuwste snowboard gear voor & die mochten we al meteen aantrekken. Crazy snowboots in donkerblauw en feloranje. Trendy as hell!

Een zwarte skibroek met ongelooflijk veel zijzakjes & een beige met rood gecombineerde skijas. Very comfy & héél warm. De hele snowboardtrip géén koud gehad. That's what it should be, it rocks! 

Nieuw is ook het skipark Nike Oslo Backyard. Die backyard is een echte speeltuin voor elke snowboarder met serieus wat skills & durf. Een gezellige hut volledig voorzien van alle comfort & social media toolsSnow riders kunnen er hun ervaringen uitwisselen, camera's huren en hun eigen fratsen filmen en meteen uploaden.

Die backyard maakt deel uit van het Oslo Winterpark, een volledig aangelegde skipiste op 15 minuten van centrum Oslo. Verschillende pistes met diverse levels, voorzien van her en der jumps. Ik hield me vooral bij vallen, dus springen was er voor mij niet bij. Maar snowboarders met experience die er bij waren vonden het in ieder geval de max! 

Super leuk trouwens zo een skipiste vlakbij de stad. Heel wat sporty people komen gewoon skiën of snowboarden na school of na het werk. 
Hoe heb ik het er nu vanaf gebracht? Wel om nog nooit aan sneeuwsport te hebben gedaan ging alles best goed. De obligatoire valpartijen waren present, blauwe plekken kwamen maar de moed bleef er om opnieuw recht te krabbelen.
 

Van een heuveltje glijden en blijven rechtstaan lukt, draaien ging wel maar niet altijd. Er is dus wel nog wat werk aan de winkel. Sneeuwsport heeft me gebeten denk ik! Ik wil in ieder geval volgend jaar al richting skigebied maar daar krijg je géén verslag van grinA room with a view - 08:00 uitzicht vanuit de hotelkamer

Staat snowboarden nog op je agenda & heb je nog een outfit nodig? Check dan zeker de Nike Snowboarding website.  

Wil je Oslo onveilig maken & gaan skiën of snowboarden? Check out het Oslo Winterpark & de Nike Oslo Backyard. Surf naar de Nike Snowboarding Belgium Facebookpagina voor alle snowboardinfo.

page loaded