Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

Juwelen van Staen, een hit op de Invasie

Door Bieke op 23.01.2012

Als je een van de best verkochte producten van De Invasie ontwerpt, mag je stellen dat je goed bezig bent. Hoog tijd dus om Staen te leren kennen, zet je schrap.

Stijn Van der Auwera, die tegenwoordig menig vrouwenhart op hol doet slaan met zijn juwelenlijn, studeerde interieurvormgeving maar zette al snel de stap naar juweelontwerp. Hij wou zijn lief verrassen met een ring, experimenteerde met marmer en hupsakee de techniek om marmer te binden met epoxy tot een uitgepuurde composiet was geboren. Meteen de nagel op de kop en vandaag heeft Staen al 3 collecties op zijn palmares.

Bij Staen vormen de essentie van het pure en het architecturale effect van juwelen de rode draad doorheen zijn collecties. Watch and you 'll see...De eerste collectie 'Liquid Marble' ontstond uit een organische vormentaal, vertaald in zilveren juwelen met een eigen gecreëerde steen. Net geen vierkant, net geen cirkel, sober en mat. 


Bij collectie nummer 2 'From Heaven to Hell' draait het rond goed en slecht, slecht en toch een beetje goed of goed met een fout kantje. Het ene deel van de collectie bestaat uit concrete vormen (denk: duivelstaartje of engelenvleugels), het andere deel is minder expliciet in zijn vormen. Voor zijn derde collectie 'Don't be a square' haalt Staen het vierkant vanonder het stof en blaast het nieuw leven in. Fris en elegant.

Stijn ziet zijn juwelen niet zozeer als juwelen in strikte zin. Voor hem kunnen de ringen uitstekend gedragen worden als juweel, maar ze kunnen even goed schitteren als klein design in een interieur...het is maar wat je er van maakt. Toch hebben we de indruk dat dit stukje creativiteit dichter aanleunt tegen design in plaats van mode. Hij werd dan ook niet voor niets geselecteerd door Design Vlaanderen.

De collecties zijn verkrijgbaar in concept stores en klerenwinkels met een hoek(je) af zoals De Winkelhaak in Antwerpen, Tangram in Kortrijk en Multiple in Hasselt.

www.staen.be

page loaded