Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

Longchamp x Mary Katrantzou

Door Catherine op 22.01.2012

Ik heb eens gedroomd dat ik weer op school zat en iedereen een uniform droeg van Mary Katrantzou. Toen ik wakker werd, was ik redelijk teleurgesteld, maar gelùkkig is er nog de tassencollectie die ze maakte voor Longchamp!

Zo'n jaar geleden ontmoette Mary Katrantzou Sophie Delafontaine van Longchamp, en vatten de twee het plan voor een collab op. Iedereen bij het Franse tassenhuis is wild van Katrantzous werk - logisch, haar prints moeten zowat de vestimentaire tegenhanger van vloeibare XTC zijn - en zelf wilde de Griekse ontwerpster dolgraag samenwerken met een merk met zo'n rijke geschiedenis. "It was a really great opportunity for us to work with a brand with great heritage and I loved that it's family run," vertelde ze Vogue.

Queen of Prints

Katrantzou ging meteen aan de slag and worked her magic op enkele Longchamp-tassen. Het resultaat zijn twee prachtige tote bags met prints in Technicolor en een psychedelische uitvoering van de bekende Pliage-reeks. Als Sonia Rykiel la Reine du Tricot ofte de Queen of Knits is, Katrantzou zonder twijfel die van de prints.


De collectie heet "When East meets West". Ernaar kijken is even verwarrend als turen in een kaleidoscoop, maar als je je ogen de tijd geeft om zich aan te passen, zie je dat de prints zijn opgebouwd rond Oosterse en Westerse motieven en architectuur

De trap van de Longchamp-boetiek in New York tussen orchideeën, draken en koraal op de ene tas, een Aziatische tempel en Carnegie Hall versierd met bloemen en lantaarns op de andere. Het nieuwe jasje voor de Pliage is een al even kleurrijke collage.

De tassen zijn vanaf morgen (!) - pre-exclusief te koop bij de Parijse modetempel Colette en de verwachting is dat ze als zéér zoete broodjes de deur uit zullen vliegen.

Hail Mary

Katrantzou ziet haar Longchamp-ontwerpen als dé perfecte accessoires voor vrouwen die één van haar volledig geprinte looks misschien niet meteen aandurven. Ik ken anders wel iemand die daar totààl geen problemen mee zou hebben. De laatste zomercollectie van Mary Katrantzou? Kortweg geniaal. De vrouw put the fun back in florals met flashy bloemen, nee, boeketten, wat zeg ik, hele velden!

En ook andere kanten van Moeder Natuur kregen een modieuze makeover. De echte fauna en flaura zagen er nadien plots maar saai uit, eigenlijk... 

Meer over Katrantzous SS 2012-collectie lees je in het Belmodo.tv-artikel "LFW: Mary Katrantzou" en AW 2011 bespraken we in "Belmodo.tv @ London Fashion Week pt 2".


Mary Katrantzou heeft op wel meer vlakken een degelijk jaar achter de rug: lof uit alle hoeken van modeland, horden celebs als fan en een succesvolle samenwerking met Topshop. Je zou van minder vliegende lantaarns beginnen zien. 

Maar 2012 wordt indien mogelijk nog beter dan 2011 voor de ontwerpster. Katrantzou kreeg van de British Fashion Council net de 'Fashion Forward'-prijs. Dat betekent dat ze samen met Henry Holland, Louise Gray en James Long sponsoring en zakelijke ondersteuning zal ontvangen!

Way to go Mary! Nu fast forward naar morgen en hopen dat we onze handen kunnen leggen op één van Katrantzous Pliages. 

Beeld: Style, Vogue, Colette.

page loaded