Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

Cédric Charlier start eigen label

Door Michael op 17.01.2012

De Belgische ontwerper Cédric Charlier kondigt aan dat hij tijdens de modeweek in Parijs zijn eigen merk zal lanceren. Charlier ken je als Creative Director van couturehuis Cacharel.

Cédric studeerde aan La Cambre, hij trok samen met Jean Paul Knott naar Parijs. Daar begon hij zijn carrière bij Céline om vervolgens de rechterhand te worden van Alber Elbaz bij Lanvin. Big news dus dat we binnenkort van z'n eigen collectie kunnen genieten!

Charlier begon in 2009 als creatief directeur bij Cacharel en mocht er meteen zijn tanden zetten in de herlancering van de prêt-a-portercollectie. Charlier zette Cacharel opnieuw op de kaart en zijn creaties raakten geprezen in tal van recensies. Het was dan ook een complete verrassing toen hij na amper 2 collecties van het toneel moest verdwijnen.

Hij kreeg zijn ontslag dus! Naar de exacte reden blijft het gissen, al zal het feit dat Cacharel zich ook op de Aziatische markt wil gaan voorbereiden er ook mee te maken hebben. Belmodo.tv is very happy dat de creatieve Belg na een jaartje opnieuw van de partij is op de Parijse modeweek. We houden hem alvast in de gaten!


Foto's: Vogue Italia & Cacharel

Tekst & beeld door Leonardo Van Dijle.

page loaded