Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

What Patricia would like to have for X-Mas 2011

Door Patricia op 21.12.2011

De haat-liefde verhouding met Kerstmis die bij veel mensen heerst is ook mij niet vreemd. Aan de ene kant zit er een Kerstrebel in mij: niet echt dol op geforceerd gedoe, soms een beetje allergisch aan het commerciele karakter en de vele verplichtingen die eraan vasthangen. Maar toen ik vorig jaar op Kerstavond bijna niet thuis raakte door het weer kreeg ik het toch even moeilijk. Want tegelijk maakt Kerst ruimte voor een familiemoment dat er zomaar "ongeforceerd en vanzelf" nooit zou komen. 

Als enig kind zijn de feestjes in mijn gezin nogal beperkt. Maar dat is best gezellig zo. Al wat we nodig hebben om er weer een geslaagde avond van te maken zijn de kookkunsten van mijn liefste papa, een goede film en elkaars gezelschap. Maar een paar cadeautjes kunnen nooit kwaad! Zoals deze bijvoorbeeld...

1. Koffielovers, spits de oren, want vanaf heden bestaat er Coffee Spot, een handig zelf te schrijfen gidsje dat je overal mee naartoe kunt nemen om zintuiglijke waarnemingen over je favo koffieplekjes neer te pennen. (€ 14,95 bij De Invasie)

2. Wie koffie zegt moet thee zeggen. Of zoiets. Voor de komende koude wintermaanden wil ik dit grappige robotje wel in mijn tas 's ochtends. De naam van dit hebbeding? Armed With Technology Tea Infuser ( $ 14,99 bij Modcloth.)

3. Omdat ik op één of andere manier toch bijna iedere dag naar zwarte ballerina's grijp, wordt het eens tijd om me een nieuw, degelijk paar aan te schaffen (of te laten aanschaffen). Liefst deze schatjes van Miu Miu. Maat 38,5. Thanks. ( € 350 in Miu Miu winkels)

4. Oh my Mawi. Altijd op de wishlist, maar als er dan toch een gelegenheid is wil ik graag deze Mini Heart Necklace. (€190 via Sugar For Your Closet)

5. Aangezien we toch allemaal aan de spaarlamp moeten, kan het maar beter een mooie zijn! Zoals deze Plumen Spaarlamp, bijvoorbeeld. (€ 29,95 bij Beresterk)

6. Een mens kan zich niet alles uit eigen winkel aanschaffen. En daarom staat deze oversized faux fur van Just in Case op mijn verlanglijstje, hoewel hij te koop is bij mijn eigen webshop. (€ 149,00 bij Lily & The Lady)

7. For Her van Narciso Rodriguez is al sinds zijn lancering mijn signature scent. Hij is weer bijna op, tijd dus voor een nieuw flesje! ( Vanaf € 67,00. Verkrijgbaar in de parfumerie)

8. Sinds het begin van New Girl en de lancering van Hello Giggles ben ik weer helemaal bezeten van Zooey Deschanel. (De eerste obsessieperiode was ten tijde van (500) Days of Summer. No surplrises there, right?) Lucky me, want She & Him, het bandje van Miss D. heeft een fijne tacky Kerstplaat, die ik maar al te graag in mijn collectie wil hebben! A very She & Him Christmas (£ 7,99 via Amazon)

9. Wie mij een zeer luxueus geschenkje wil geven, grijpt naar Proenza Schouler. Ook al heb ik sinds dit jaar een mooie PS1 Keepall in mijn bezit, ik zou meteen opteren voor nieuw moois van hetzelfde merk. Zoals deze clutch bijvoorbeeld. (€ 700 via Net-a-Porter)

10. Koffietafelboeken zijn altijd een safe bet wanneer je me blij wil maken. Dit jaar zag ik in The Met in NYC de tentoonstelling Alexander McQueen: Savage Beauty. Samen met veeeeeeel andere mensen, might I add, want ik heb zo'n 3 à 4 uur staan schuiven om binnen te kunnen. Madness, maar dat heb je dan tijdens het laatste weekend zeker? Tijdens het wachten zag ik Anna Wintour en haar dochter passeren, maar dan nog was de tentoonstelling zelf het meest indrukwekkende die dag. Om niet de hele dag te lopen zeulen heb ik het boek van de tentoonstelling maar even achterwege gelaten, maar dat zet ik nu maar al te graag op mijn wishlist. (£ 21,00 via Amazon)

page loaded