Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

Converse x Gorillaz

Door Karen op 02.12.2011

Time to feel good ladies and gents want schoenenlabel Converse gaat in zee met 's werelds meest succesvolle virtuele band Gorillaz. De Gorillaz-collectie zal 4 verschillende uitvoeringen van het iconische Chuck Taylor All Star-model bevatten, helemaal gebaseerd op de legendarische grafische afbeeldingen van de groep. Yeah!

Gorillaz is niet alleen zeer geliefd voor zijn unieke sound maar ook voor zijn exclusieve prints. Especially de camouflageprint die de band én de hoes van het debuutalbum 'Gorillaz' onsterfelijk maakte. Niet zo verbazend dus dat Converse de groene, bruine en grijze vlekken koos als signatuurdesign van de collectie. Leuk detail: alle schoenen in de collectie hebben een Gorillaz-hiellip en een label met extra informatie over het product.

Om deze heerlijk creatieve samenwerking te vieren, palmden Gorillaz en Converse op donderdagavond 1 december de famous 100 Club in Londen in voor een unieke audiovisuele Gorillaz Sound System-avond met eersteklas muziek, live percussie en speciale visuals.

En er is nog een reden om de champagne rijkelijk te laten vloeien. Gorillaz draait al maar liefst 10 jaar mee in het muziekcircuit en dat verdient of course a celebration in style: eindelijk ligt de langverwachte 'Singles Collection: 2001-2011' in de winkel!

Converse en Gorillaz hebben elkaar duidelijk gevonden want their story doesn't end here. Gorillaz is de eerst gekende naam van de nieuwe editie van 'Three Artists. One Song', een project dat 3 verschillende artiesten met zeer uiteenlopende backgrounds samen brengt voor een originele knaller van formaat.

Eerder al doken popduo Matt & Kim, rapper en producer Soulja Boy en singer-songwriter en multi-instrumentalist Andrew W.K samen de studio in om een exclusief nummer te maken dat vervolgens gratis verkrijgbaar was voor hun fans. 

"We zijn al tien jaar bezig met het uitwisselen van ideeën en met elkaar converseren. Ik zou dus geen betere groep mensen kunnen bedenken om ons decennium in deze wereld te vieren dan de goede mensen bij Converse. Daarnaast draag ik m'n Chuck Taylors al zolang ik me kan herinneren" -Russel Hobbs, drummer van Gorillaz-

De volledige Gorillaz Chuck Taylor All Star-collectie wordt onthuld in februari 2012 en is dan internationaal verkrijgbaar bij geselecteerde shops. Een paar zal slechts € 89,95 kosten dus wij hebben nu al een besluit genomen: gotta get them all!

page loaded