Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

Cherchez La Femme: Fabienne Delvigne

Door Angelique op 29.11.2011

De meesten onder jullie zullen waarschijnlijk wel weten wie Fabienne Delvigne is. Voor die ladies die niet helemaal op de hoogte zijn: een korte introductie. Lady Delvigne is van opleiding marketeer, maar het lot besliste anders en vandaag is zij België's bekendste hoedenontwerpster. Deze dame wordt ook wel de koningin van de accessoires genoemd want ze ontwerpt al meer dan 20 jaar prachtige hoeden, mutsjes, juwelen, handtassen en schoenen.

Belmodo.tv kreeg een uitnodiging voor een intieme lunch in het atelier van onze Belgische hoedenmeesteres. Ring ring dus aan de deur bij mevrouw Delvigne herself. Samen met nog een aantal andere journalisten kregen we na een aperitiefje en een overheerlijke lunch een rondleiding in haar prachtige atelier. 


Delvigne babbelt honderduit over haar hoedenpassie, er staat helemaal geen rem op. En dat hoeft ook niet! Haar enthousiasme en gedrevenheid werken enorm aanstekelijk en zorgen ervoor dat ik dadelijk mee in de hoeden flow zit. Haar ontwerpen kunnen best omschreven worden als elegant, modern en origineel. Voor haar is het van groot belang om de schoonheid van elke vrouw te benadrukken en daarom kiest ze telkens voor vormen die het gezicht flatteren. Ze legt me met veel liefde uit waarop ze zoal let als iemand bij haar komt voor een hoed. Het is namelijk heel belangrijk om te letten op de kleur van de ogen, het gezicht, de haarkleur en de lengte van het haar,... Al deze verschillende aspecten dragen bij tot de perfecte hoed!

"De hoed flatteert je gezicht en onderstreept je persoonlijke stijl."Spring Summer by Fabienne Delvigne

Sinds het begin van de jaren 2000 is Fabienne Delvigne offiicieel benoemd tot hofleverancier van ons koningshuis. Dit wil zeggen dat ze al een aantal jaar verdienstelijk de Paolaatjes en de Mathildekes tooit. Ook bij de koningshuizen in het buitenland is onze Belgische ontwerpster geen onbekende. Zo ontwerpt ze ook regelmatig voor koningin Beatrix, kroonprinses Maxima en prinses Laurentien. Verder wordt er ook beroep gedaan op het talent van Fabienne Delvigne vanuit het Zweedse, Spaanse en Luxemburgse koningshuis. 

"Eindelijk heb ik iemand gevonden die de hoed van mijn dromen kan ontwerpen en maken!" - dixit koningin Paola over Fabienne Delvigne

De werkplaats van Delvigne is zacht uitgedrukt impressionant. Torenhoge plafonds met planken, tot boven gevuld met prachtige hoedendozen signed by Fabienne Delvigne. Wisten jullie trouwens dat elke doos speciaal wordt ontworpen voor de hoed? Alles in het atelier is dus met andere woorden custom-madeHet impossante atelier

"Ik behandel al mijn klanten als prinsessen, al hun dromen kunnen bij mij werkelijkheid worden!"


Strike a pose Lady Delvigne

Pretty Fabienne doing her talk

Fabienne stelde ons tijdens het diner haar SS2012 collectie voor. De zomerlijn is geïnspireerd op 'Des Caprices Gourmands' ofwel op 'Zoete Dromen'. Denk aan heerlijke macarons in alle kleuren van de regenboog, zure felgekleurde snoepjes en verrukkelijke aardbeientaart. Vertaal dit naar een hoedencollectie en je krijgt een prachtig samenspel tussen frisse bolle hoedjes in fruitige kleuren in de trendy collectie. Borsalino hoeden in chocolade en karamel tinten voor de mannenlijn en tot slot is er de geraffineerde haute couture collectie met unieke hoeden in frisse kleuren. 

Voor de ladies die al helemaal verkocht zijn...een unieke Delvigne kan je laten maken in het atelier van Fabienne Delvigne. Je hebt er een gesprekje met haar en samen denken jullie na over de hoed die perfect bij jou past en het best jouw persoonlijkheid benadert. I'm already a huge fan!


Lovely Lunch @ Delvigne Headquarters

Meer informatie vinden jullie terug op de website van Fabienne Delvigne.

Tekst & beeld door Aline Vermeiren. 

page loaded