Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

La Redoute presents SS2012 met ‘onze’ Anthony Vaccarello

Door Michael op 25.11.2011

Ook La Redoute stelt met veel plezier haar spring/summer preview voor in Pretty Paris! Belmodo.tv was aanwezig en had een exclusief interview met de Belgische -very wanted- ontwerper Anthony Vaccarello.

Anthony Vaccarello was een beetje timide, maar het vuur dat brandde in zijn ogen was duidelijk dat van zijn onvoorwaardelijke passie voor mode. Bij sommigen onder jullie zal zijn naam wel al een belletje doen rinkelen. Anthony was namelijk ook juryvoorzitter tijdens de Knack Weekend Fashion Award. Check het volledige Belmodo.tv report: Céline De Schepper wint Weekend Fashion Award 2011.

Monsieur Vaccarello was met deze collectie niet aan zijn proefstuk toe bij La Redoute, hij ontwierp namelijk al drie stuks voor de lente van 2011. Lees ook zeker het Belmodo.tv artikel La Redoute presents S/S2011.Deze jongeman is Belg met Italiaanse roots, maar woont sinds een aantal jaar in Parijs om zich ten volle te laten inspireren door de Franse mode en volop aan zijn nieuwe collecties te kunnen werken.

"In Parijs staat men op modevlak altijd al verder, mensen zijn er ruimdenkender en durven daarom meer uit hun outfits te halen en te experimenteren" - dixit Anthony - 

Voor volgende zomer heeft Vaccarello acht prachtige stuks gecreëerd die enkel in zwart & wit verkrijgbaar zijn, de favoriete kleuren van de designer himself.

"Zwart & wit zijn de twee basiskleuren waarnaar ik altijd teruggrijp. Ik hou niet zo van felle kleuren, ik wil het ontwerp van mijn kledij ten volle benadrukken en dit kan volgens mij enkel door het eenvoudig en tijdloos te houden qua kleur". - dixit Anthony Vaccarello - 

De stuks zijn grafisch heel sterk met cleane lijnen en strakke silhouetten en weinig tirlantijntjes. In de collectie zit één mannelijke broek, noem het gerust een echte pantalon met bijhorende blazer die zowel in het wit als het zwart verkrijgbaar zijn.

Er is ook een diep gedecolleteerd kleedje dat in beide kleuren in de La Redoute catalogussen zal verschijnen. Een blouse met doorzichtige details zal ook in zowel zwart als wit beschikbaar zijn. Tot slot is er nog een lange witte trenchcoat en een wit assymmetrisch kleedje, de twee pronkstukken van de mini-lijn.


Anthony was heel duidelijk over het type vrouw waar hij voor ontwerpt: "Elke vrouw die het aandurft om mijn collectie te dragen". Zijn collectie is geïnspireerd op een sensuele, sexy vrouw met een flinke portie attitude.

Alert all ladies! Voorlopig is La Redoute het enige verkooppunt/catalogus/postorderbedrijf dat de stuks van Anthony Vaccarello verdeelt in België! De ontwerper zelf mag dan wel van Belgische origine zijn, voorlopig worden zijn ontwerpen enkel verkocht bij een aantal grote boetieks in Parijs waaronder Collete en Printemps. Vanaf donderdag 15 december 2011 zal de collectie beschikbaar zijn op La Redoute. We wish you a good hunt!

www.laredoute.be

Tekst & beeld door Aline Vermeiren.

page loaded