Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

Hooked on Qiu

Door Karen op 10.11.2011

Een mysterieuze nieuwe collectie, publicaties in Vogue, Elle, Harper's Bazaar, L'Officiel en V magazine en door magazine Forbes opgenomen in de lijst van de 25 belangrijkste Chinese fashion people. Ladies and gentlemen, meet Qiu Hao!


Qiu Hao werd in 1978 geboren in Taicang, een stad op een uur travelling time van Shanghai. Vers uit de schoolbanken - hij studeerde interior and space design - realiseerde Hao reeds zijn eerste ready-to-wear line Neither Nor. Van a massive schot in de roos gesproken want maar liefst 9 department stores in China namen de collectie op in hun aanbod. Na vijf seizoenen opende de ontwerper samen met partner QiaoQiao zijn eerste ONEBYONE Boutique in Shanghai en nadat hij de MA Fashion Women's wear course aan het Central Saint Martins in Londen voltooid had, richtte Qiu zijn eigen label QIUHAO op.


Tijdens de Couture Fashion Week in 2008 wist Hao met zijn knit wear collectie de prestigieuze Woolmark Prize in de wacht te slepen, wat hem een onwaarschijnlijk begeerlijk plekje opleverde binnen de Woolmark Hall of Fame naast fashion legendes als Karl Lagerfeld, Donna Karan en Giorgio Armani. And the man is on a roll want dit jaar werd hij tijdens de WGSN Global Fashion Awards ook nog eens genomineerd voor de 'Breakthrough Designer Award'.Zijn nieuwe herfst/wintercollectie 2011-2012 bewijst nog maar eens waarom Qiu een van China's meest invloedrijke en avant-garde fashion designers is. 'Serpens' neemt je mee op een sprookjesachtige reis doorheen mythische, excentrieke en ijskoele outfits. Oversized kappen, creepy verendetails, een zeer straffe wisselwerking tussen zwart en wit en extravagantie alom.

Fotograaf Matthieu Belin stelde een very impressive look book samen dat de out of this world vibe van de kledingstukken nog eens extra in de verf zet. Kortom een zeer innovatieve en conceptuele lijn die trouw blijft aan Qiu's opmerkelijke oog voor minimalisme. From this moment on, we're soooooo hooked on Qiu.page loaded