Archief

Je bekijkt een pagina uit het archief. Ontdek de nieuwste stories

My Daily Wood: Ecologische Mode

Door Angelique op 08.11.2011


My Daily Wood is een Belgisch collectief van kunstenaars en ontwerpers die jaarlijks 1 à 2 collecties uitwerken op een uit het leven gegrepen inspiratiebron. De stukken die ze creëeren zijn beperkt in oplage en worden met de hand gemaakt. Elk kledingstuk met het My Daily Wood label is uniek en ethisch verantwoord. Door het gebruik van vintage stoffen krijgt ecologische mode een nieuwe dimensie.


Voor hun wintercollectie 2011 werkte My Daily Wood samen met fotografe Britt Guns. Ze haalden inspiratie uit oude Belgische uniforms en door te werken met authentieke vintage uniformstoffen krijgt de collectie een extra boost. Denk aan sexy rokjes gemaakt uit patergewaaden en postbodebroeken die onherkenbaar werden vermaakt. De uniformlook is de rode draad doorheen de hele FW2011 collectie. Aye Aye, Sir!Foto's van Britt Guns

De volledige collectie kan je kopen bij Closet, de conceptstore in Antwerpen. Klik hier voor de Daily Wood website!

Tekst & beeld door Aline Vermeiren.

page loaded